باقلوای خوشمزه و محبوب ایرانی
باقلوا نام شیرینی سنتی است که در کشورهای ایران ، ترکیه ، کشورهای آسیای میانه و قفقاز، برخی کشورهای عربی ، یونان ، قبرس و برخی مناطق روسیه تهیه می شود...
باقلوا نام شیرینی سنتی است که یکی از لذیذترین و محبوبترین شیرینیهای اصیل ایرانی است که در برخی از استانهای کشور از جمله قزوین، یزد و استان آذربایجانشرقی بعنوان خوراکی بومی و سنتی تهیه و مورد مصرف قرار میگیرد.

این شیرینی پرطرفدار و دوستداشتنی بدلیل برخورداری از بادام، پسته و گردو از انرژی و ارزش غذایی فوقالعادهای برخوردار است. هنرمندان این استانها با استفاده از موادی همچون خمیر مخصوص باقلوا، کره، گردو، پودر پسته، پودر نارگیل، پودر بادام، شکر، آب، گلاب، هل، زعفران و آبلیموی تازه بطبخ و تهیهی باقلوای مخصوص میپردازند.
باقلوا در کشورهای ایران، ترکیه، کشورهای آسیای میانه و قفقاز، برخی کشورهای عربی، یونان، قبرس و برخی مناطق روسیه تهیه میشود. و همچنین شیرینیسنتی ترکان آسیای میانه ترکمنهای قدیم نیز هست. این شیرینی خوشمزه در ایران بشکلهای مختلف همچون لوزی، مربعی و لولهای و در انواع طعمهای پستهای، بادامی، نارگیلی و... تهیه میشود.
باقلوای تبریز
باقلوا نوعی شیرینی که در ویترین قنادی اکثر شهرهای ایران بچشم میخورد. تبریز شهری معروف در زمینه تولید باقلوا، بسبک کشور ترکیه است. بههمین دلیل باقلوای تبریز به باقلوای استانبولی معروف است. این باقلوا طعم بسیار دلنشینی دارد و از تبریز وارد دیگر شهرهای ایران شده است.
این باقلوای شیرین اصیل ترکها و ترکمنهای آسیای میانه است که که نسخهی ایرانی آن از سوغاتیهای تبریز است که با کیفیتبسیار بالایی تولید و عرضه شده و طرفداران بسیار زیادی دارد. این شیرینی بعد از پخت بهنوعی شربت لزج آغشته میشود و بههمین دلیل بسیار شیرین است. هل، گلاب، شیر، آرد و زردهی تخممرغ و پسته از جمله موادی است که در تهیهی آن بکار برده میشود.
باقلوا بشکلهای گوناگونی در نقاط مختلف ایران درست میشود اما امروز در تبریز برای درستکردن باقلوا از خمیر لایه لایه مخصوص و بسیار نازک استفاده میکنند که درون آن را با مغزپسته یا گردوی آغشته به کره پر میکنند اما راز خوشمزگی باقلوا شهدی است که روی آن میریزند که اگر چهساده بهنظر میرسد اما درستکردن آن بگونهای که غلظت مناسب و طعم به اندازه شیرین داشتهباشد، فوتوفن و تجربه بسیاری میخواهد. برای تهیه شهد از آب، شکر، زعفران، آبلیمو، گلاب و هل استفاده میشود.
باقلوای یاس گیلان
در استان گیلان بهسبب اینکه گلیاس بهفراوانی یافت میشود از گلیاس برای خواباندن بادام باقلوا استفاده میشود. بدینترتیب که بادام بعد از پوستگرفتن و کاملاً خشککردن در ظرفی قرار گرفته و روی آن مقداری گلیاس ریخته میشود و در ظرف بسته میشود. روز بعد یاسهای پلاسیده برداشتهشده و بجای آن یاس تازه میریزند تا بادام کاملاً طعم و بوی یاس بگیرد. بعد بادام را چرخ میکنند و با پودر قند مخلوط مینمایند و بهمصرف باقلوا میرسانند. اینباقلوا را با قلوای یاس مینامند که بسیار معطر است. در این باقلوا هل بهکار نمیرود.
باقلوای قزوین
باقلوای قزوین از مهمترین سوغاتیهای این استان است، که بهباقلوای لوزینه، باقلوای پیچ و باقلوای پرچمی معروف است. باقلوای قزوین از سهبخش خمیر باقلوا (شامل گلاب، آبگرم، روغنجامد، آرد الکشده)، مواد داخل باقلوا (شامل پودر بادام، پودر پسته، پودرقند، زعفران حلشده در آب و پودر هل) و شربت باقلوا (شامل آب، شکر، گلاب، پودرقند و هل) تشکیل میشود. بعد از پختهشدن باقلوا بوسیلهی فر، روی آن شربت باقلوا ریخته میشود. (مشاهده محصولات هیمل)
گل سرسبد همه این شیرینیها، باقلوای پیچ و لوزی است که رنگ، ظرافت، طعم و کیفیت بینظیری دارد و طرفداران بسیاری را بسوی خود جذب کرده است. سعی میشود در تهیه این شیرینیها از مرغوبترین مواد استفاده گردد بههمین دلیل کیفیت، رنگ و مزه شیرینیهای قزوین آن را از دیگر شیرینیهای کشور متمایز کرده است.
ویژگی بارز این شیرینی، تهیه مواد اصلی آن یعنی بادام و پسته از باغستان سنتی قزوین است چرا که پسته قزوین دارای سبزینگی منحصربفردی است بطوری که حرارت، توانایی زدوده کردن رنگسبز و بسیار دلنواز آن را ندارد و ترکیب هل، زعفران و اندکی قند در کنار رنگهای سبز، سفید و قزمز، زیبایی و طعم بینظیری را بهآن میبخشد و میتواند پذیرای ذائقههای متفاوت باشد.
باقلوای یزدی
مردم يزد را بعنوان شهر باقلوا و قطاب میشناسند چرا كه در اين شهر تاريخی، شيرينیهاي سنتی مانند باقلوا، قطاب، لوز، نارگيل، پشمك، نانبرنجی و حاجی بادام تهيه میشود كه در زمره خوشمزهترين شيرينیهای ايران و از مهمترين سوغاتیهای اين استان است. (مشاهده انواع باقلوا)
شیرینیپزی در يزد سابقهای طولاني دارد و در بين اين شيرينیها، باقلوا قديمیترين محسوب میشود؛ انگار طعم اصلي بادام و پسته را تنها میتوان در اين شيرينیهای اصيل و سنتی احساس كرد. اصلاً مگر میشود به يزد آمد و از كنار شیرینیهای سنتی آن به راحتی گذشت.
بسياری از مسافران و گردشگران در هنگام بازگشت بهشهر و حتی كشور خود حتماً شيرينی يزد را بعنوان سوغات اين شهر به همراه خود میبرند و حتی برخی از يزدیها در هنگام سفر به ديگر شهرها آن را بعنوان تحفه برای ميزبان خود تهيه میكنند.

باقلوای سردرود
واژه باقلوای سردرود شهرت کشوری دارد و با نام محلی سردری باقلواسی مشهور است و همچنین باقلوای سردرود بهسلطان باقلواها معروف است و از مهمترین سوغاتیهای استان آذربایجانشرقی بهشمار میرود ، که در انواعمدل و در طعمهای متفاوت پخت و فرآوری میشود همچنین شیره مورد استفادهشده در انواع باقلواها خیلی سبک و بدون شیرینی زیاد میباشد.
چنانکه از شیر عسل کاملا طبیعی در شیره باقلواها استفادهشده و لذتبخشترین طعم باقلوای ترک را میتوان در این شهر تجربه کرد. در انواع طعم پستهای، مغز گردو آذرشهر، بادامی، نارگیلی، گلسرخ، فندقی و در مدلهای متفاوت پخت و فرآوری میشود. چنانچه قصد تهیه سوغاتی برای اقوام خود چهدر داخل ایران و چه خارج از آن را دارید باقلوای سردرود بهترین گزینه میباشد و مطمئناً استقبال ویژهای از آن خواهد شد.
شُکا نظرات، پیشنهادات و انتقادات سازنده شما را صمیمانه ارج نهاده و به آن بعنوان مرجعی مهم و قابل اعتماد مینگرد. بهبود امور و داشتن جامعهای سالم آرزوی ما و نظرات شما یاریگر ما در ارائهی هر چه بهتر خدمات است از اینرو مشتاقانه منتظر ارسال ایدهها، پیشنهادات شما عزیزان هستیم.
شکا یک سامانه دایرکتوری و فروشگاه اینترنتی است که در زمینههای شیرینیهای سنتی، چای ارگانیک، زعفران، عسل طبیعی و ارگانیک، فرآوردههای کنجدی و خرمایی، محصولات گیاهی و بدونقند یا رژیمی ایرانی بصورت تخصصی در جهت خرید مستقیم کاربران فعالیت میکند و هدفش حمایت از تولیدکنندگان و محصولات ایرانی همچنین آشنایی کاربران از تولیدات و محصولات ایرانی است.
حمایت از تولید داخلی و معرفی محصولات ایرانی با نشان ایرانی یکی از مهمترین راههای رونق تولید ملی است
فروشگاه اینترنتی شکا پل ارتباطی مطمئن تولیدکننده و مصرفکننده ایرانی
روابط عمومی سایت جامع فروشگاهی شکا