شکا
Farsi | English | Russian | Arabic

حلوا ارده، از ترکیب کنجد سابیده شده با شیره یا شکر تهیه می‌شود و یک خوراک مقوی و لذیذ برای طول روز صبحانه است که خواص فراوانی بخصوص سرد مزاج‌ها دارد...


گیاه کنجد، درخچه‌ای با برگهای کرکدار که ارتفاع آن حداکثر به یک‌ونیم متر می‌رسد. اواخر فصل تابستان که کپسول بیضی‌شکل آویخته بر ساقه‌ی گیاه کنجد برنگ قهوه‌ای یا سیاه درآمد،زمان برداشت و چیدن دانه کنجد رسیده است. 


کنجد منبع غنی انرژی
کنجد منبع غنی انرژی
 


این گیاه در ایران، پاکستان ، هند و افغانستان می روید. کنجدهای مختلف به‌لحاظ کیفیت با یکدیگر متفاوت هستند و به همین دلیل قیمت بعضی حلوا ارده‌ها، ارده‌ها و روغنها که کنجد آنها بسیار مرغوب است، گرانتر می‌باشد.


دانه‌های کنجد به رنگهای سفید، خاکستری و سیاه هستند که نوع سفیدش از همه مرغوبتر است که منبع غنی از پروتئین بوده و ارزش غذایی بالایی دارد. کنجد در ایران بیشتر در خوزستان، بلوچستان، یزد و اصفهان کشت می‌شود. دانه یا میوه‌ی کنجد جزء قسمتهای مورد استفاده این گیاه است که خواص فراوانی دارد. خواص کنجد (Sesame) گسترده بوده، بهبود سوخت و ساز بدن، استحکام استخوانها و دندانها و درمان کم‌خونی از مهمترین خواص کنجد برای سلامت بدن است.


 مصارف دیگر کنجد

کنجد عمدتا مصرف خوراکی دارد و در صنایع داروسازی از آن بعنوان حلال در محلولهای تزریقی عضلانی استفاده می‌شود.‌ روغن‌کنجد‌ بعنوان پادزهر سموم نیز به کار گرفته می‌شود. مصرف مداوم کنجد می‌تواند بر تقویت حافظه اثرگذار باشد. مصرف کنجد موجب درخشانی، شفافیت و براقی پوست صورت می‌شود و بدفع سنگهای کلیوی بشرط تداوم در مصرف کمک می‌نماید. کنجد کلسیم، آهن و ویتامینهای گروه B بسیار بالایی دارد و برای کسانی که گوشت و شیر کمتری مصرف می‌کنند، مفید است.


مصرف دانه‌های کنجد انسان را از ابتلا بفشار خون بالا مصون داشته و نیز کبد را پالایش نموده و آن را از بسیاری از آسیبها حفظ می‌نماید. دانه‌ی کنجد بخاطر داشتن مقادیر زیادی ویتامین E، محافظ و تقویت‌کننده‌ی قلب و سیستم عصبی است و سوزش ادرار را دفع می‌کند. مخلوط‌کردن کنجد با سایر غذاها باعث غنی‌تر شدن آن می‌شود. مادرانی که از بدغذایی کودک خود شکایت دارند، می‌توانند باتلفیق برنج و حبوباتی نظیر عدس، سویا و کنجد بخش زیادی از پروتئین و موادمعدنی کودکان درحال رشد خود را تامین کنند. علاوه بر این مخلوطی از کنجد و غلات کامل مثل گندم و جو یا نوع پرک شده آن دارای ارزش غذایی بالایی خواهد بود.


در شروع تغذیه تکمیلی کودکان اضافه کردن کنجد آسیاب‌شده و تهیه‌ی حریره کنجد در کنار حریره بادام نیازهای کودک به مواد‌معدنی یاد شده را برطرف خواهد کرد. یادتان باشد که‌ خوردن یک قاشق غذاخوری کنجد معادل چهل‌و‌پنج کیلو کالری انرژی دارد. مصرف کنجد علاوه بر اینکه سبب افزایش چربی خون نمی‌شود بلکه گلسترول بر خون را نیز پایین می‌آورد.


 فرآورده‌های حاصل از کنجد

روغن کنجد

روغن کنجد در بین روغنهای خوراکی به ملکه روغنها مشهور است. این روغن تاثیر چشمگیری در پیشگیری از بیماریهای مفصلی و آرتروز داشته وهمچنین موجب تعدیل و تنظیم وزن و جلوگیری از پارکینسون و آب مروارید می‌شود. روغن کنجد حاوی انتی اکسیدان‌های طبیعی است که باعث از بین‌رفتن سرطانهای خفته در بدن شده و موجب جلوگیری از سرطانهای دستگاه گوارش، پروستات (دومین سرطان شایع مردان) و سینه (دومین سرطان شایع در زنان) می‌شود. همچنین این روغن بدلیل دارا بودن ویتامین e موجب شفافیت و لطافت پوست می‌گردد. (مشاهده انواع روغن)


روغن کنجد بدلیل داشتن مقاومت بالا در برابر حرارت دود یا کف نمی‌کند، تغییر رنگ نمی‌دهد و بوی نامطبوع در آشپزخانه تولید نمی‌کند. بهمین دلیل جهت سرخ کردن بسیار مناسب است. در عین حال موجب خوش طعم شدن مواد غذایی شده و برای تهیه و مصرف سالاد توصیه می‌گردد.


روغن کنجد عاری از هر‌گونه کلسترول بد (LDL) است و مانع سنتز این کلسترول در بدن تا میزان پنجاه درصد می‌شود و همچنین روغن کنجد موجب جذب کلسترول خوب (HDL) بمیزان هشتاد درصد در بدن می‌گردد که از بسته شدن عروق و شریانهای منتهی بقلب جلوگیری می‌کند. مصرف روغن کنجد برای کسانی که از ناراحتی فشارخون بالا رنج می‌برند بسیار توصیه می‌شود. همچنین این روغن یکبار مصرف نمی‌باشد و می‌توانید بدون اینکه نگران سرطان و یا بیماری دیگری باشید چندین بار برای سرخ کردن غذا از آن استفاده کرده و از طعم خوش آن لذت ببرید.


روغن کنجد روده را قوی‌ می‌کند و باعث ازدیاد اسپرم شده و ملین است. حفظ فشار طبیعی خون، پایین آوردن خطر حمله قلبی با کاهش کلسترول بد خون، خاصیت ضد‌سرطانی و کمک به‌تقویت سیستم دفاعی بدن، کاهش پوکی استخوان، پیشگیری از بیماری آلزایمر و آب‌مروارید، درمان سرفه، یبوست و آرتریت، ایجاد نشاط، هوشیاری و کاهش اضطراب، کاهش دردهای مزمن ماهیچه‌ای و گرفتگی عضلات، افزایش سلامت پوست و مو و رفع سوزش ادرار از خواص این روغن و دیگر فراورده‌های کنجد است. افراد مبتلا به اضافه وزن و دیابت باید در مصرف کنجد و فراورده‌های آن احتیاط کنند. با وجود گسترده بودن خواص کنجد، مصرف کنجد برای افرادی که معده ضعیف دارند مناسب نیست زیرا هضم آن سنگین و مشکل است، چنین افرادی باید آن را با عسل و سرکه بخورند.


 ارده کنجد

ارده نام نوعی غذاست که از کنجد کوبیده شده بدست می‌آید و در حقیقت ارده خود بتنهایی یک ماده‌غذایی کامل برای هر وعده‌غذایی بویژه صبحانه است. ارده فاقد هرگونه افزودنی، اعم از شیمیایی و غیرشیمیایی است و بعبارتی صددرصد طبیعی است. ماده اصلی و تنها ماده تشکیل دهنده آن کنجد است. در واقع مایعی است که از کنجد نرم پوست‌کنده بریان و نرم کوبیده تهیه شده و روغن آن جدا نشده باشد.


ارده اشتها را کاهش می‌دهد البته از این خاصیت می‌توان در رژیمهای کاهش وزن برای سرد مزاجان بهره برد؛ افراد برای لاغری می‌توانند یکساعت پیش از وعده غذایی از روغن ارده‌کنجد بمیزان یک یا دو قاشق بخورند با این کار اشتها کم می‌شود. طبیعت ارده کنجد گرم و تر بوده و برای اصلاح طبع افراد سرد مزاج بسیار مفید است.ارده کنجد، انرژی‌زا و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، بهترین غذا محسوب می‌شوند. از فواید ارده کنجد، کاهش کلسترول بدخون است. ارده منبع بسیار خوبی برای تامین کلسیم بدن است.


بدلیل تحرک بالای کودکان، مصرف ارده و حلوا ارده در وعده صبحانه، علاوه بر رساندن انرژی لازم به آنها، باعث تقویت حافظه‌ هم می‌شود. مصرف ارده برای رفع بیماریهای‌رحم توصیه می‌شود. از فواید ارده کنجد استحکام و سلامت استخوانها و دندانها می‌باشد. مصرف میزان متناسب و متعادلی از ارده در طول هفته و ماه به‌افزایش سطح چربی خوب خون یا همان HDL کمک می‌کند. آنتی‌اکسیدانهای فراوان موجود در دانه‌ کنجد و فراورده‌های آن مانند ارده، می‌توانند عاملی برای پیشگیری از سرطان در بدن محسوب شوند.


کنجد منبع غنی انرژی
کنجد منبع غنی انرژی
 


 ارده شیره

خواص ارده و شیره بعنوان یک ماده‌غذایی صددرصد طبیعی بسیار است. کنجد اصلیترین ماده تشکیل دهنده ارده است که تقویت قوای جنسی و تسکین درد بخشی از خواص آن است. گفتنی است خاصیت اصلی انواع شیره و ارده، انرژی زا بودن آنها است و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، بهترین غذا محسوب می‌شوند. دانه‌ی کنجد مغذی و نرم‌کننده است . برای نرم کردن سینه مفید است و ملین و مسهل است .


ارده و شیره یک چاق‌کننده و تقویت‌کننده نیروی جنسی بوده و دیر هضم می‌باشد. منضج دملها و زخمهای چرکی و تسکین دهنده درد، گرمی و خشکی عضو می‌باشد. مزاج گرم و تر دارد و مصلح آن سرکه و عسل است. ارده و شیره هر دو گرم هستند.


همچنین شیره در بدن باعث دفع اوره و مقداری از اسیدهای غیرمفید بدن می‌شود و کارشناسان تغذیه آن را پاک کننده بقایای غذاها در روده و معده میدانند. البته شیره انگور محرک اعمال کبدی هم هست و به خونسازی نیز کمک می‌کند. شیره و ارده ، هر دو تسکین دهنده دردهای رماتیسم و امراض شریانی و وریدی هستند. باید گفت که ارده و روغن کنجد سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده‌اند که اگر در معرض هوای گرم و نور قرار بگیرند، چربی‌هایشان اکسید شده و روغن باصطلاح فاسد می‌شود بنابراین کنجد و فرآورده‌های تهیه شده از آن باید در جای خشک، خنک و دور از نور آفتاب نگهداری شود.


 حلوا ارده

حلوا ارده، از ترکیب کنجد سابیده‌شده با شیره یا شکر تهیه می‌شود و یک خوراک مقوی و لذیذ برای طول روز بهمراه وعده‌های غذایی بویژه صبحانه است که خواص فراوانی برای افراد بخصوص سرد مزاجها دارد. در این مطلب با خواص فوق‌العاده حلوا ارده آشنا شوید. ارده کنجد بوداده آسیا کرده ایست که از آن حلوا ارده درست می‌کنند. طبیعت آن گرم است، ملین طبع می‌باشد و مفید حال سردمزاجها است. خوردن حلوا ارده صلابات ظاهری و باطنی (سفتی و سختی و ورمهای داخلی و خارجی) را نرم کرده، ملین و نرم کننده طبیعت خشک بسته و اعضا و اندام سفت شده می‌باشد .


رفع خستگی و بازیابی انرژی از دست رفته از دیگر خواص حلوا ارده بوده، افرادی که شیر بمزاجشان سازگار نیست، می‌توانند از حلوا ارده و سایر فراورده‌های تهیه شده با کنجد، برای تامین کلسیم و روی مورد نیاز بدن بمنظور تقویت و استحکام استخوانها و دندانها استفاده کنند. زیاده روی در مصرف حلوا ارده بدلیل میزان بالای مواد قندی موجود در آن برای بیماران دیابتی مضر بوده و این افراد باید در مصرف آن احتیاط کنند. میزان چربی و کالری موجود در حلوا ارده بسیار بالا بوده، لذا مصرف بیش از حد آن موجب چاقی و اضافه وزن می‌گردد، همچنین افراد مبتلا بچربی خون باید از مصرف حلوا ارده پرهیز کنند.


  ترنم  برسام ترنگ   


طبع حلوا ارده گرم بوده و افراط در مصرف آن برای افراد گرم مزاج مناسب نبوده، موجب غلیظ شدن صفرا می‌شود و در برخی افراد باعث بروز جوش در صورت و بدن آنها می‌گردد. نکته مهم که در مورد مصرف حلوا ارده، توجه به کیفیت آن است. اگر حلوا ارده کاملا از روغن کنجد تهیه شده باشد، ارزشمند است اما ممکن است برخی کارخانه‌‌های سازنده حلواشکری و ارده، روغنهای دیگری را با آن مخلوط کنند که این ارزش کنجد و روغن کنجد یا همان ارده را زیر سوال می‌برد.


مصرف بیش از حد حلوا ارده بدلیل بالا بودن حجم بالای شکر برای مبتلایان به‌بیماری دیابت چندان توصیه نمی‌شود. همچنین شیرین بودن آن می‌تواند در صورت عدم رعایت بهداشت فردی باعث ایجاد حفره و پوسیدگی در دندانها شود .


از دیگر فرآورده‌های کنجد عبارتند از کرم کنجد جهت مصرف پخت و پز و سالاد، ارده شکلاتی، ارده شکلات قهوه، معجون کنجد و عسل و...بهمین دلیل کارشناسان توصیه می‌کنند افراد حد اعتدال را در مصرف این خوراکی رعایت کنند.


شکا یک سامانه دایرکتوری و فروشگاه اینترنتی است که در زمینه‌‌های شیرینیهای سنتی، چای ارگانیک، زعفران، عسل طبیعی و ارگانیک، فرآورده‌های کنجدی و خرمایی، محصولات گیاهی و بدون‌قند یا رژیمی ایرانی بصورت تخصصی در جهت خرید مستقیم کاربران فعالیت می‌کند و هدفش حمایت از تولید‌کنندگان و محصولات ایرانی همچنین آشنایی کاربران از تولیدات و محصولات ایرانی است.

شُکا نظرات، پیشنهادات و انتقادات سازنده شما را صمیمانه ارج نهاده و به‌آن بعنوان مرجعی مهم و قابل اعتماد مینگرد. بهبود امور و داشتن جامعه‌ای سالم آرزوی ما و نظرات شما یاریگر ما در ارائه‌ی هر چه بهتر خدمات است از اینرو مشتاقانه منتظر ارسال ایده‌ها، پیشنهادات شما هستیم.

 

 حمایت از تولید‌ داخلی و معرفی محصولات ایرانی با نشان ایرانی یکی از مهم‌ترین راه‌های رونق تولید ملی است 

 فروشگاه اینترنتی شکا پل ارتباطی مطمئن تولید‌کننده و مصرف‌کننده ایرانی 

 روابط عمومی سایت جامع فروشگاهی شکا 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید:


        instagram  

با خبر شدن از جدیدترین محصولات با عضویت در خبرنامه

برای اطلاع از جشنواره تخفیفات شکا ، جدیدترین محصولات و طرح های ویژه فروش در خبرنامه فروشگاه شکا عضو شوید.

 حمایت از محصولات ایرانی
سال رونق تولید
هدف از تاسیس فروشگاه اینترنتی حذف واسطه ها و دلالان و کارکرد آن بصورت خدمات کاملا الکترنیکی در صنعت وب و فناوری دیجیتال و اطلاعات به تولیدکنندگان و کاربران و معرفی و فروش محصولات تولید‌کنندگان ایرانی است. ایجاد فرهنگ سازی و حمایت از تولید ملی در جهت یک حرکت جمعی ، اراده ملی و نهضتی همگانی از اهداف این مرکز می‌باشد. شعار ما هر جا قصد خرید داریم کالا و محصولات ایرانی را انتخاب کنیم .