شکا
Farsi | English | Russian | Arabic

حلوا ارده، از ترکیب کنجد سابیده شده با شیره یا شکر تهیه می‌شود و یک خوراک مقوی و لذیذ برای طول روز صبحانه است که خواص فراوانی بخصوص سرد مزاج‌ها دارد...


گیاه کنجد، درخچه‌ای است با برگهای کرک‌دار که ارتفاع آن حداکثر به ۱/۵ متر می‌رسد. اواخر فصل تابستان که کپسول بیضی‌شکل آویخته بر ساقه‌ی گیاه کنجد به رنگ قهوه‌ای یا سیاه درآمد، زمان برداشت دانه کنجد رسیده است. این گیاه در ایران، پاکستان ، هند و افغانستان می‌روید. کنجدهای مختلف به لحاظ کیفیت با یکدیگر متفاوت هستند و به همین دلیل قیمت بعضی حلوا ارده‌ها، ارده‌ها و روغن‌ها که کنجد آنها بسیار مرغوب است، گرانتر می‌باشد.


کنجد منبع غنی انرژی
کنجد منبع غنی انرژی
 


دانه‌های کنجد به رنگ‌های سفید، خاکستری و سیاه هستند که نوع سفیدش از همه مرغوب‌تر است که منبع غنی از پروتئین بوده و ارزش غذایی بالایی دارد. کنجد در ایران بیشتر در خوزستان، بلوچستان، یزد و اصفهان کشت می‌شود. دانه یا میوه‌ی کنجد جزء قسمت‌های مورد استفاده این گیاه است که خواص فراوانی دارد. خواص کنجد (Sesame) گسترده بوده، بهبود سوخت و ساز بدن، استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها و درمان کم خونی از مهمترین خواص کنجد برای سلامت بدن است.


 مصارف دیگر کنجد

کنجد عمدتا مصرف خوراکی دارد و در صنایع داروسازی از آن به عنوان حلال در محلول‌های تزریقی عضلانی استفاده می‌شود. روغن کنجد به عنوان پادزهر سموم نیز به کار گرفته می‌شود. مصرف مداوم کنجد می‌تواند بر تقویت حافظه اثرگذار باشد. مصرف کنجد موجب درخشانی، شفافیت و براقی پوست صورت می‌شود و به دفع سنگ‌های کلیوی به شرط تداوم در مصرف کمک می‌نماید. کنجد کلسیم، آهن و ویتامین‌های گروه B بسیار بالایی دارد و برای کسانی که گوشت و شیر کمتری مصرف می‌کنند، مفید است.


مصرف دانه‌های کنجد انسان را از ابتلا به فشار خون بالا مصون داشته و نیز کبد را پالایش نموده و آن را از بسیاری از آسیبها حفظ می‌نماید. دانه‌ی کنجد به خاطر داشتن مقادیر زیادی ویتامین E، محافظ و تقویت کننده‌ی قلب و سیستم عصبی است و سوزش ادرار را دفع می‌کند. مخلوط کردن کنجد با سایر غذاها باعث غنی‌تر شدن آن می‌شود. مادرانی که از بدغذایی کودک خود شکایت دارند، می‌توانند با تلفیق برنج و حبوباتی نظیر عدس، سویا و کنجد بخش زیادی از پروتئین و مواد معدنی کودکان درحال رشد خود را تامین کنند. علاوه بر این مخلوطی از کنجد و غلات کامل مثل گندم و جو یا نوع پرک شده آن دارای ارزش غذایی بالایی خواهد بود.


در شروع تغذیه تکمیلی کودکان اضافه کردن کنجد آسیاب شده و تهیه‌ی حریره کنجد در کنار حریره بادام نیازهای کودک به مواد معدنی یاد شده را برطرف خواهد کرد.یادتان باشد که خوردن یک قاشق غذاخوری کنجد معادل ۴۵ کیلو کالری انرژی دارد. مصرف کنجد علاوه بر اینکه سبب افزایش چربی خون نمی‌شود بلکه گلسترول بر خون را نیز پایین می‌آورد.


 فرآورده‌های حاصل از کنجد

روغن کنجد

روغن کنجد در بین روغن‌های خوراکی به ملکه روغن‌ها مشهوراست. این روغن تاثیر چشمگیری در پیشگیری از بیماریهای مفصلی و آرتروز داشته وهمچنین موجب تعدیل و تنظیم وزن و جلوگیری از پارکینسون و آب مروارید می‌شود. روغن کنجد حاوی انتی اکسیدان‌های طبیعی است که باعث از بین رفتن سرطان‌های خفته در بدن شده و موجب جلوگیری از سرطان‌های دستگاه گوارش، پروستات (دومین سرطان شایع مردان) و سینه (د.مین سرطان شایع در زنان) می‌شود. همچنین این روغن به دلیل دارا بودن ویتامین e موجب شفافیت و لطافت پوست می‌گردد. (مشاهده انواع روغن)


روغن کنجد به دلیل داشتن مقاومت بالا در برابر حرارت دود یا کف نمی‌کند، تغییر رنگ نمی‌‌دهد و بوی نامطبوع در آشپزخانه تولید نمی‌کند. به همین دلیل جهت سرخ کردن بسیار مناسب است. در عین حال موجب خوش طعم شدن مواد غذایی شده و برای تهیه و مصرف سالاد توصیه می‌گردد.


روغن کنجد عاری از هر گونه کلسترول بد (LDL) است و مانع سنتز این کلسترول در بدن تا میزان ۵۰% می‌شود و همچنین روغن کنجد موجب جذب کلسترول خوب (HDL) به میزان ۸۵% در بدن می‌گردد که از بسته شدن عروق و شریان‌های منتهی به قلب جلوگیری می‌کند. مصرف روغن کنجد برای کسانی که از ناراحتی فشار خون بالا رنج می‌برند بسیار توصیه می‌شود. همچنین این روغن یکبار مصرف نمی‌باشد و می‌توانید بدون اینکه نگران سرطان و یا بیماری دیگری باشید چندین بار برای سرخ کردن غذا از آن استفاده کرده و از طعم خوش آن لذت ببرید.


روغن کنجد روده را قوی‌ می‌کند و باعث ازدیاد اسپرم شده و ملین است. حفظ فشار طبیعی خون، پایین آوردن خطر حمله قلبی با کاهش کلسترول بد خون، خاصیت ضد سرطانی و کمک به تقویت سیستم دفاعی بدن، کاهش پوکی استخوان، پیشگیری از بیماری آلزایمر و آب‌مروارید، درمان سرفه، یبوست و آرتریت، ایجاد نشاط، هوشیاری و کاهش اضطراب، کاهش دردهای مزمن ماهیچه‌ای و گرفتگی عضلات، افزایش سلامت پوست و مو و رفع سوزش ادرار از خواص این روغن و دیگر فراورده‌های کنجد است. افراد مبتلا به اضافه وزن و دیابت باید در مصرف کنجد و فراورده‌های آن احتیاط کنند. با وجود گسترده بودن خواص کنجد، مصرف کنجد برای افرادی که معده ضعیف دارند مناسب نیست زیرا هضم آن سنگین و مشکل است، چنین افرادی باید آن را با عسل و سرکه بخورند.


 ارده کنجد

ارده نام نوعی غذاست که از کنجد کوبیده شده بدست می‌آید و در حقیقت ارده خود به تنهایی یک ماده غذایی کامل برای هر وعده غذایی بویژه صبحانه است. ارده فاقد هرگونه افزودنی، اعم از شیمیایی و غیرشیمیایی است و به عبارتی صددرصد طبیعی است. ماده اصلی و تنها ماده تشکیل دهنده آن کنجد است. در واقع مایعی است که از کنجد نرم پوست کنده بریان و نرم کوبیده تهیه شده و روغن آن جدا نشده باشد.


ارده اشتها را کاهش می‌‌دهد البته از این خاصیت می‌‌توان در رژیم‌‌های کاهش وزن برای سرد مزاجان بهره برد؛ افراد برای لاغری می‌توانند یک ساعت پیش از وعده غذایی از روغن ارده کنجد به میزان ۱ یا ۲ قاشق بخورند با این کار اشتها کم می‌شود. طبیعت ارده کنجد گرم و تر بوده و برای اصلاح طبع افراد سرد مزاج بسیار مفید است.ارده کنجد، انرژی‌زا و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، بهترین غذا محسوب می‌شوند. از فواید ارده کنجد، کاهش کلسترول بدخون است. ارده منبع بسیار خوبی برای تامین کلسیم بدن است.


به دلیل تحرک بالای کودکان، مصرف ارده و حلوا ارده در وعده صبحانه، علاوه بر رساندن انرژی لازم به آنها، باعث تقویت حافظه‌ هم می‌شود. مصرف ارده برای رفع بیماری‌های رحم توصیه می‌شود. از فواید ارده کنجد استحکام و سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها می‌باشد. مصرف میزان متناسب و متعادلی از ارده در طول هفته و ماه به افزایش سطح چربی خوب خون یا همان HDL کمک می‌کند. آنتی‌اکسیدان‌های فراوان موجود در دانه‌ کنجد و فراورده‌های آن مانند ارده، می‌توانند عاملی برای پیشگیری از سرطان در بدن محسوب شوند.


کنجد منبع غنی انرژی
کنجد منبع غنی انرژی
 


 ارده شیره

خواص ارده و شیره به عنوان یک ماده غذایی صددرصد طبیعی بسیار است. کنجد اصلی‌ترین ماده تشکیل دهنده ارده است که تقویت قوای جنسی و تسکین درد بخشی از خواص آن است. گفتنی است خاصیت اصلی انواع شیره و ارده، انرژی زا بودن آنهاست و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، بهترین غذا محسوب می‌شوند. دانه‌ی کنجد مغذی و نرم کننده است . برای نرم کردن سینه مفید است و ملین و مسهل است .


ارده و شیره یک چاق کننده و تقویت کننده نیروی جنسی بوده و دیر هضم می‌باشد. منضج دمل‌ها و زخم‌های چرکی و تسکین دهنده درد، گرمی و خشکی عضو می‌باشد. مزاج گرم و تر دارد و مصلح آن سرکه و عسل است. ارده و شیره هر دو گرم هستند.


همچنین شیره در بدن باعث دفع اوره و مقداری از اسیدهای غیرمفید بدن می‌شود و کارشناسان تغذیه آن را پاک کننده بقایای غذاها در روده و معده می‌دانند. البته شیره انگور محرک اعمال کبدی هم هست و به خون‌سازی نیز کمک می‌کند. شیره و ارده ، هر دو تسکین دهنده دردهای رماتیسم و امراض شریانی و وریدی هستند. باید گفت که ارده و روغن کنجد سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده‌اند که اگر در معرض هوای گرم و نور قرار بگیرند، چربی‌هایشان اکسید شده و روغن به اصطلاح فاسد می‌شود بنابراین کنجد و فرآورده‌های تهیه شده از آن باید در جای خشک، خنک و دور از نور آفتاب نگهداری شود.


 حلوا ارده

حلوا ارده، از ترکیب کنجد سابیده شده با شیره یا شکر تهیه می‌شود و یک خوراک مقوی و لذیذ برای طول روز به همراه وعده های غذایی بویژه صبحانه است که خواص فراوانی برای افراد بخصوص سرد مزاج‌ها دارد. در این مطلب با خواص فوق‌العاده حلوا ارده آشنا شوید. ارده کنجد بوداده آسیا کرده ایست که از آن حلوا ارده درست می‌کنند. طبیعت آن گرم است، ملین طبع می‌باشد و مفید حال سردمزاجها است. خوردن حلوا ارده صلابات ظاهری و باطنی (سفتی و سختی و ورم‌های داخلی و خارجی) را نرم کرده، ملین و نرم کننده طبیعت خشک بسته و اعضا و اندام سفت شده می‌باشد .


رفع خستگی و بازیابی انرژی از دست رفته از دیگر خواص حلوا ارده بوده، افرادی که شیر به مزاج‌شان سازگار نیست، می‌توانند از حلوا ارده و سایر فراورده‌های تهیه شده با کنجد، برای تامین کلسیم و روی مورد نیاز بدن به منظور تقویت و استحکام استخوانها و دندانها استفاده کنند. زیاده روی در مصرف حلوا ارده به دلیل میزان بالای مواد قندی موجود در آن برای بیماران دیابتی مضر بوده و این افراد بایستی در مصرف آن احتیاط کنند. میزان چربی و کالری موجود در حلوا ارده بسیار بالا بوده، لذا مصرف بیش از حد آن موجب چاقی و اضافه وزن می‌گردد، همچنین افراد مبتلا به چربی خون بایستی از مصرف حلوا ارده پرهیز کنند.


طبع حلوا ارده گرم بوده و افراط در مصرف آن برای افراد گرم مزاج مناسب نبوده، موجب غلیظ شدن صفرا می‌شود و در برخی افراد باعث بروز جوش در صورت و بدن آنها می‌گردد. نکته مهم که در مورد مصرف حلوا ارده، توجه به کیفیت آن است. اگر حلوا ارده کاملا از روغن کنجد تهیه شده باشد، ارزشمند است اما ممکن است برخی کارخانه‌‌های سازنده حلواشکری و ارده، روغن‌‌های دیگری را با آن مخلوط کنند که این ارزش کنجد و روغن کنجد یا همان ارده را زیر سوال می‌برد.


مصرف بیش از حد حلوا ارده به دلیل بالا بودن حجم بالای شکر برای مبتلایان به بیماری دیابت چندان توصیه نمی‌شود. همچنین شیرین بودن آن می‌تواند در صورت عدم رعایت بهداشت فردی باعث ایجاد حفره و پوسیدگی در دندان‌ها شود .


از دیگر فرآورده های کنجد عبارتند ازکرم کنجد جهت مصرف پخت و پز و سالاد، ارده شکلاتی، ارده شکلات قهوه، معجون کنجد وعسل و...به همین دلیل کارشناسان توصیه می کنند افراد حد اعتدال را در مصرف این خوراکی رعایت کنند.

 

 ما فقط تولیدات ایرانی به شما عرضه می کنیم 

 فروشگاه اینترنتی شکا پل ارتباطی مطمئن تولید‌کننده و مصرف‌کننده ایرانی 

 روابط عمومی سایت جامع فروشگاهی شکا 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید:


        instagram  

با خبر شدن از جدیدترین محصولات با عضویت در خبرنامه

برای اطلاع از جشنواره تخفیفات شکا ، جدیدترین محصولات و طرح های ویژه فروش در خبرنامه فروشگاه شکا عضو شوید.

 
سال رونق تولید
هدف از تاسیس فروشگاه اینترنتی حذف واسطه ها و دلالان و کارکرد آن بصورت خدمات کاملا الکترنیکی در صنعت وب و فناوری دیجیتال و اطلاعات به تولیدکنندگان و کاربران و معرفی و فروش محصولات تولید‌کنندگان ایرانی است. ایجاد فرهنگ سازی و حمایت از تولید ملی در جهت یک حرکت جمعی ، اراده ملی و نهضتی همگانی از اهداف این مرکز می‌باشد. شعار ما هر جا قصد خرید داریم کالا و محصولات ایرانی را انتخاب کنیم .