شکا
Farsi | English | Russian | Arabic

قاووت کرمان یک معجون اسرار آمیز و خوشمزه به کشورهای اروپایی نیز صادر می شود و آن را به عنوان یک تقویت کننده و داروی گیاهی استفاده می کنند...


قووتوی کرمان سوغاتی پرخاصیت اما غریب است چراکه با وجود داشتن طعم ایده‌آل و قیمت مناسب از بسیاری مواد خوراکی دیگر عقب مانده و نتوانسته آنطور که شایسته است مورد استفاده قرار گیرد.


قاووت مقوی و پرخاصیت
قاووت مقوی و پرخاصیت
 


قاووت به عنوان یکی از خوردنی های خوشمزه از معروفترین سوغات کرمان است اگر چه تا پیش از این به صورت سنتی تهیه می شده، اما هم اکنون تولید آن از حالت دستی خارج شده و به صورت صنعتی در حال تولید است. قاووت که در کرمان و در اصطلاح محلی به آن "قوتو"گفته می شود، ترکیبی از انواع مختلف گیاهان دارویی است که هر کدام خواص تقویتی و درمانی خاص خود را داشته و با ترکیب با یکدیگر، معجونی انرژی زا حاصل می کند که طرفداران بسیاری دارد.


قاووت در مهمانی ها

در بین مردم کرمان از دیرباز تاکنون استفاده از این ماده به اشکال مختلف مرسوم بوده است از جمله اینکه در ایام عید نوروز مرسوم است برای پذیرایی از میهمانان از انواع مختلف قوتوها شامل قوتوی مغزپسته، قوتوی نارگیلی، کنجدی، خشخاشی و قوتوی معروف که سیاه رنگ بوده و به قهوه معروف است، استفاده می شود چرا که طعم شیرین و خوشمزه این ترکیب گیاهی و قابلیت دارویی و درمانی آن، این خوردنی را در بین مردم میهمان نواز کرمان به بهترین و پرطرفدارترین وسیله پذیرایی تبدیل کرده است تا جایی که هنوز هم در بین پذیرایی های مردم کرمان از این ترکیب گیاهی استفاده می شود.


 قاووت معجون اسرار آمیز

قاووت کرمان به عنوان یک معجون اسرارآمیز و خوشمزه به کشورهای اروپایی نیز صادر می‌شود و بیشتر آن را به عنوان یک تقویت کننده و داروی گیاهی استفاده می‌کنند چرا که سرشار از انواع مختلف ویتامین‌ها، اسیدهای چرب ضروری و امگا سه بوده و همچنین کاهش دهنده فشار و کلسترول خون، آرام بخش و تسکین دهنده اعصاب، ضد افسردگی، تقویت کننده معده و روده و دفع کننده سنگ کلیه و مثانه است.قاووت دارای طبیعت گرم و آرام‌بخش بوده و موارد مصرف آن بیشتر به عنوان فرآورده نیروبخش، مقوی و به طور کلی به عنوان تنقلات می‌باشد.


 انواع قاووت:

قاووت در انواع مختلفی (با توجه به نوع ترکیبات) تولید شده و طعم‌های متفاوتی دارد.

معروف‌ترین و کامل‌ترین نوع قاووت کرمان، قهوه‌ای رنگ است که مواد تشکیل‌دهنده آن شامل تخم آفتابگردان، بذر جو، تخم خرفه، بذر کاهو، بذر کنف یا شاهدانه، بذر کتان، مورد دانه، سیاه دانه، تخم گشنیز، دانه‌خشخاش، کنجد، هل باد، هل رسمی، فلفل سیاه، قهوه و شکر می‌باشد. از دیگر اجزایی که در ترکیبات قاووت ممکن است استفاده شود، عبارتند از گندم، دارچین، تخم خربزه، زنجبیل، مغز پسته، نخودچی و میخک درختی. (مشاهده انواع قاووت)


 خواص مواد تشکیل دهنده قاووت:

از جمله گیاهان دارویی که در تولید قوتو به کار می‌رود عبارتند از:می توان به تخم‌گشنیز، کنجد، خشخاش، بذر کتان، سیاه دانه، آفتابگردان، شاهدانه، هل باد، فلفل سیاه، دارچین، روناس، تخم کاهو، جو، رازیانه، موردانه، قهوه تاج، زیره سیاه کوه، بادیان، بادام، پسته و مرزنجوش اشاره کرد.


 مشخصات اجزای تشکیل دهنده و خواص قاووت

- تخم خرفه: دارای طبیعت سرد، مدر و ضد کرم کدو

- تخم گشنیز: طبیعت سرد و هضم کننده غذا، نیرو دهنده، ضد تشنج، ضد صرع و ضد کرم

- بذر کتان: طبیعت گرم، افزایش دهنده ادرار و رفع کننده یبوست

- بذر جو: طبیعت سرد، درمان بیماری‌های قلبی، یبوست و دیگر اختلالات هاضمه و کاهش دهنده کلسترول

- بذر کاهو: طبیعت سرد، شیرزا، ضد درد، مدر، التیام دهنده زخم و بواسیر، رفع کننده ناراحتی‌های کبد و خواب آور

- هل: طبیعت کمی گرم و خشک، تقویت کننده معده، مفید برای درمان تهوع، نفخ، سنگ کلیه و کیسه صفرا و به طور کلی مقوی

- سیاه دانه: طبیعت خیلی گرم، بادشکن، ملین و دافع سموم

- تخم آفتابگردان: مدر و به علت دارا بودن ویتامین A مفید برای قوه بینایی

- کنجد: طبیعت گرم، نرم کننده صدا و روده، رفع کننده خشونت حلق و غنی از ید

- مورد دانه: طبیعت معتدل، تقویت‌کننده و مقوی معده، برای درمان خونروی از اعضاء، درمان روماتیسم، اسهال و بیماری‌های مجاری تنفسی

- بذر کنف: طبیعت گرم و خشک، نیرو بخش، ملین، مدر، ضد انگل و تسکین دهنده اعصاب

- فلفل سیاه: طبیعت خیلی گرم و خشک، مقوی معده و محرک اشتها و ضد مسمومیت

- قهوه: طبیعت سرد و خشک، نیرو بخش و تقویت‌کننده و موثر در درمان بیماری‌های ریوی، حصبه و...

- دانه خشخاش: طبیعت سرد، خواب آور، مخدر، افزایش دهنده وزن، تقویت‌کننده حواس و مفید برای کلیه، کبد و درمان اسهال


 بو و مزه قاووت:

قاووت باید فاقد بو و مزه غیرطبیعی باشد. بو و مزه ناخوشایند ممکن است به دلایل گوناگون در قاووت به وجود آید. مانند مزه تلخی و تندی بیش از حد، بوی تندی ناشی از اکسید شدن چربی‌ها، مزه و بوی سوختگی و یا بو و مزه حاصل از شرایط محیطی مثل بوی نفت و خاک و...


قاووت مقوی و پرخاصیت
قاووت مقوی و پرخاصیت
 


مشخصات بسته بندی قاووت:

۱- جنس بسته‌بندی قاووت باید طوری باشد که برای مواد غذایی مناسب و بر روی محتویات خود بی‌اثر باشد و آن را از رطوبت و کاهش مواد فرار (اسانس) حفظ نماید.

۲- بسته‌ها باید دارای شکل و وزن یکسان باشند.

۳- وسایل و مواد بسته‌بندی باید نو، سالم، تمیز، خشک و بدون هرگونه بو باشند.

۴- در موقع بسته‌بندی باید تا حد امکان هوای داخل بسته‌بندی خارج گردد.

۵- بسته‌بندی باید غیر قابل نفوذ نسبت به اکسیژن و رطوبت باشد.


 مشخصات درج شده در روی بسته بندی:

۱- نام و نوع محصول

۲- نام و نشانی تولیدکننده و یا علامت تجارتی

۳- نام مواد اولیه تشکیل دهنده

۴- شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت

۵- شماره سری ساخت

۶- تاریخ تولید و انقضاء قابلیت مصرف (روز، ماه و سال)


 خواص دارویی و درمانی قاووت

قاووت یا همان قوتو را، بیشتر به عنوان یک تقویت کننده و داروی گیاهی استفاده می کنند چرا که سرشار از انواع مختلف ویتامینها، اسیدهای چرب ضروری و امگا سه بوده و همچنین کاهش دهنده فشار و کلسترول خون، آرام بخش و تسکین دهنده اعصاب، ضد افسردگی، تقویت کننده معده و روده و دفع کننده سنگ کلیه و مثانه است. قوتو همچنین برای تقویت نیروی جسمانی و درمان بی خوابی و کم خوابی قابل استفاده است.


برخی خواص دارویی و درمانی عنوان شده قاووت:

رفع بی‌خوابی، سرگیجه، استخوان درد و کمر درد، تقویت چشم و اعصاب، تقویت قوای جسمانی، جلوگیری از ریزش مو و ابرو، رفع درد دندان، مسهل، ضد نفخ، ضد باکتری، رفع خستگی، تقویت حافظه، افزایش مقاومت زنان در زمان بارداری، موثر در رشد جنین، موثر در کاهش درد برای زنان در زمان قاعدگی، کاهش ضعف و ناتوانی در افراد کهنسال، دارای ویتامین A و E و امگا -3 و افزایش شیر در زنان شیرده.


با توجه به فواید زیاد قاووت می‌توان این فرآورده را جایگزین مناسبی برای شیرینی‌ها و سایر تنقلات در نظر گرفت.از دیگر اجزایی که در ترکیبات قاووت ممکن است استفاده شود، عبارتند از گندم، دارچین، تخم خربزه، زنجبیل، مغز پسته، نخودچی و میخک درختی


طریقه مصرف:

معمولا روزانه چند قاشق از قووتو را مصرف می‌کنند برخی نیز آن را در آب جوش می‌ریزند و استفاده می‌کنند. گرچه می‌توان آن را با شیر یا چایی نیز مصرف کرد. دو قاشق سوپ خوری قاووت را با شیر یا آبجوش حل کنید به جای چای میل کنید. البته قاووت یا قووتو را به تنهایی و بدون افزودنی نیز می‌توان مصرف کرد.


قاووت، بهترین میان‌وعده:

به دلیل آن‌که قاووت ازدانه‌های روغنی و گیاهان دارویی تهیه می‌شود، سرشار از اسیدچرب امگا ۳ و ۶، آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی، ویتامین‌های B،D،E و املاح معدنی آهن، کلسیم، فسفر و روی و طبیعت آن گرم و آرام‌بخش است و بیشتراز آن به عنوان یک میان‌وعده تنقلی پر انرژی استفاده می‌شود. این فرآورده به رفع کم‌خوابی و سرگیجه کمک می‌کند. شادی‌آور و تقویت‌کننده اعصاب و قوای جسمانی است و برای رفع خستگی موثر است. از ریزش مو و ابرو جلوگیری می‌کند و برای تقویت حافظه و رشد جنین نافع است.

 

 ما فقط تولیدات ایرانی به شما عرضه می کنیم 

 فروشگاه اینترنتی شکا پل ارتباطی مطمئن تولید‌کننده و مصرف‌کننده ایرانی 

 روابط عمومی سایت جامع فروشگاهی شکا 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید:


        instagram  

با خبر شدن از جدیدترین محصولات با عضویت در خبرنامه

برای اطلاع از جشنواره تخفیفات شکا ، جدیدترین محصولات و طرح های ویژه فروش در خبرنامه فروشگاه شکا عضو شوید.

 
سال رونق تولید
هدف از تاسیس فروشگاه اینترنتی حذف واسطه ها و دلالان و کارکرد آن بصورت خدمات کاملا الکترنیکی در صنعت وب و فناوری دیجیتال و اطلاعات به تولیدکنندگان و کاربران و معرفی و فروش محصولات تولید‌کنندگان ایرانی است. ایجاد فرهنگ سازی و حمایت از تولید ملی در جهت یک حرکت جمعی ، اراده ملی و نهضتی همگانی از اهداف این مرکز می‌باشد. شعار ما هر جا قصد خرید داریم کالا و محصولات ایرانی را انتخاب کنیم .