شکا
Farsi | English | Russian | Arabic

در حال حاضر زنبورهای عسل یکی از بخش های اساسی و اصلی اقتصاد کشاورزی سالم به حساب می آیند. از ویژگی های مهم عسل خاصیت میکروب کشی آن است...


یکى از مسائل مهمى که در سلامت جسم و روح بشر نقش اساسى دارد، تغذیه سالم است که متأسفانه در سده اخیر دستخوش تغییرات فیزیکى و شیمیایى بسیار پیچیده‌اى شده و امروزه نیز شاهد تبلیغات وسیع جهت معرفى انواع فرآورده‌هاى غذایى مصنوعى و مضر به‌راه‌هاى مختلف هستیم که به شدّت سلامت انسان را مورد تهدید قرار داده است و نتیجه آن وجود انواع بیماریهای شناخته و ناشناخته، انواع سرطان‌ها، بیماریهای روحى، عصبى و بیماریهاى صعب‌العلاج به‌گونه‌‌اى که مراکز پزشکى، درمانى ما مملو از اینگونه بیماران است.


عسل یکى از نعمت‌هاى بزرگ الهى است که سرشار از ارزشمندترین مواد حیاتى اعم از مواد آلى، معدنى، قندهاى طبیعى، انواع ویتامین و... است که زنبور عسل از شهد شیرین بهترین گلها مکیده و پس از افزودن انواع آنزیم‌ها و انجام چند عمل شیمیایى بر روى آن، تبدیل به مایعى بسیار خوشبو، خوش‌طعم، لذیذ، نشاط‌آور، مقوى و شفابخش بنام عسل‌شده و سخاوتمندانه به ما تقدیم نموده است.


عسل نعمت بزرگ الهى
عسل نعمت بزرگ الهى
 


اما متاسفانه در کشور ما که عسل و تولید آن منحصر‌بفرد و در نوع خود بى‌نظیر مى‌باشد نه تنها از جنبه دارویى به آن توجه نشده بلکه از نظر مصرف غذایى هم مورد کم‌لطفى قرار گرفته است و این نعمت خدادادى هنوز ارزش واقعى خود را در بین سایر مواد غذایى بدست نیاورده بطورى که بعضاً مصرف مربا و قندهاى مصنوعى را بر این غذاى بهشتى و اکسیر حیات‌بخش که از هر نظر برترى ممتاز و چشمگیرى نسبت به همه موادغذایى و خوراکى‌ها داشته و دارد ترجیح مى‌دهند که علّت اصلى آن عدم شناخت از مزایا و ارزشهاى واقعى عسل مى‌باشد.


عسل یک واژه عربی است که در فارسی آن را انگبین می‌گویند و عبارت است از شهدگلها که زنبور عسل توسط خرطوم کوچک خود آن را مکیده و از راه دهان به‌کیسه بسیار کوچک خود موسوم به‌کیسه عسلی وارد می‌کند. جالب اینکه برای تهیه یک کیلو عسل، زنبور باید شهد ۲۰میلیون گل را جمع و به کندو حمل کند. زنبور عسل خاصیت ثابت گلی دارد، یعنی تا وقتی که مشغول جمع‌آوری شهد یک گل است، روی سایر گل‌ها نمی‌نشیند.


در حال حاضر زنبورهای عسل یکی از بخش‌های اساسی و اصلی اقتصاد کشاورزی سالم به حساب می‌آیند. از ویژگی‌های مهم عسل خاصیت میکروب‌کشی آن است. عسل یک ضدعفونی کننده طبیعی است. تحقیقات انجام‌شده در سال های اخیر نشان می‌دهد که گذاشتن آن بر روی زخم‌ها مانع عفونت می‌شود. از آنجایی که عسل حاوی مواد آنتی باکتریایی است می‌تواند بخوبی باعث بهبود زخم‌ها شود. (مشاهده انواع عسل)


تشخیص عسل طبیعی و غیرطبیعی از طریق مزه‌کردن غیرممکن است. برای مصرف کننده یک راه بیشتر وجود ندارد و آن هم استفاده از ابزارهایی است که بدن در اختیارش گذاشته است. با چشمانش شکل ظاهری عسل را ارزیابی می‌کند، با بینی‌اش آن را بو می‌کند و با زبانش آن را مزه می‌کند.


اگر مجموعه خصوصیات باب طبعش بود و اگر عسل عطر و طعم گلها را داشت، آن عسل واقعی است و ارزش آن‌را دارد که بهایش را در حد معقول بپردازد. لازم به ذکر است مزه، عطر، طعم، رنگ و بوی عسل فقط مربوط به‌گل هر منطقه می‌باشد و به نژاد زنبور عسل بستگی ندارد. نوع نژاد فقط در پرکاری و کم‌کاری تاثیر دارد.


هر ۱۰۰ گرم عسل ۳۳۰ کیلوکالری انرژی تولید می‌کند. لذا عسل، غذایی مقوی و انرژی‌زاست و به کمک دیاستازهایش چربی‌های اطراف قلب را آب می‌کند. به همین دلیل مصرف آن به سالخوردگان و بیماران قلبی توصیه می‌شود.


 خصوصیات عسل

به راحتی هضم می شود: مولکول‌های قند موجود در آن می‌توانند به راحتی به سایر قندها تبدیل شوند، به همین جهت حتی حساس‌ترین معده‌ها نیز می‌تواند آن را به سادگی هضم کند.


منبع بسیار خوبی از آنتی اکسیدان است: نقش بزرگی در جلوگیری از سرطان و همچنین بیماریهای قلبی دارد.


سطح کالری آن پایین است: در مقایسه با سایر مواد قندی ۴۰% کمتر کالری دارد، هرچند انرژی آن بسیار بالاست، اما به وزن بدن شخص اضافه نمی‌کند.


به سرعت در خون پخش می‌شود: وقتی با میزان مناسبی آب مخلوط شود. پس از ۷ دقیقه در جریان خون پخش می‌شود و با آزادسازی ملکول قند به عملکرد بهتر مغزکه اصلی‌ترین مصرف‌کننده قند در بدن است، کمک می‌کند و مانع بروز خستگی می‌شود.


در سلامت و ساخت عوامل خونی مؤثر است: بخش مهمی از انرژی مورد نیاز برای این مورد تأمین می‌کند، بعلاوه باعث تمیز شدن خون می‌شود.


مخلوط عسل و دارچین درمان کننده بسیاری از بیماری‌ها در زمان قدیم و حال می‌باشد.امروزه دانشمندان بر این عقیده هستند که عسل با وجودی که شیرین است، اما اگر در مقدار معین مصرف شود حتی برای بیماران دیابتی هم مضر نمی‌باشد.


این ماده‌ی نیروبخش علاوه بر اینکه یک غذای کامل‌است یک اکسیر پر ارزش نیز می‌باشد به طوری که سالیان سال به عنوان دارو برای درمان بیماری‌ها مورد استفاده قرار گرفته است مصرف انگبین در عرض چند دقیقه به شخص نیرو می‌دهد و تحمل بافتی و قدرت ترمیم آن را افزایش می‌دهد بنابراین ورزشکاران باید عسل مصرف کنند.


شهد عسل یا انگبین اکسیری پر ارزش است که در تمام طول تاریخ به عنوان یک غذای خوش طعم، خوشمزه و شفابخش مورد توجه بشر قرار گرفته است، طوری که گذشتگان آن را مظهر پاکی و خلوص و همچنین نشانه قدرت و جوانمردی می‌دانستند.


درباره این ماده شفابخش خواص شگفت انگیز بسیاری ذکر شده است و مصرف آن به تمام گروه‌های سنی توصیه شده است . هیچگاه نباید از قند و شیرینی عسل طبیعی ترسید و آن را به خاطر شیرین بودن مصرف نکرد. در حقیقت، خواص عسل برای سلامتی اعضای بدن تاثیر شگفت‌انگیزی دارد از جمله می‌توان به مواردی چون پیشگیری از حملات قلبی، التیام زخم‌ها، و افزایش انرژی بدن، اشاره کرد.


عسل نعمت بزرگ الهى
عسل نعمت بزرگ الهى
 


 عسل در گفته بزرگان و قرآن

ابوعلی سینا در کتاب قانون خود ده‌ها نسخه بر پایه انگبین و موم ذکر نموده است او می‌نویسد: مصرف متناوب عسل در هنگام زیاد شدن بلغم، بدن را تقویت و نیرو را زیاد و اشتها را باز می‌کند، به عقیده‌ی وی عسل جوانی را جاودان می‌سازد و حافظه را نیرو بخشیده و گذشته را در خاطر زنده می‌کند، اندیشه را پاک ، زبان را می‌گشاید و درد را ریشه کن می‌کند.


در کتابهای پزشکی آمده انگبین در روغن مالی زخم‌های چرکی ، برای درمان بسیار مفید بوده، با مرهم گذاری تاریکی دید را کاهش داده و بهترین درمان اختلالات دهان است ، در زیاد شدن ادرار موثر است ، دردهای شکم و سرفه را کاهش می‌دهد، گزیدگی مار ، دردهای دستگاه تنفس و هر درد مفصلی را تسکین می‌دهد . خستگی عمومی و احساس سرما را رفع و مقاومت بدن را افزایش می‌دهد.


گفتنی است ، انگبین به عنوان دارو هیچ اثر سوء ، عارضه یا بیماری به همراه ندارد، مگر آنکه فقط حساسیت های محدودی را به وجود بیاورد ، بنابراین در حالت آلرژی، امراض عفونی، سل، امراض روانی، بیماریهای کبد و معده، امراض غدد فوق کلیه، نارسایی قلب و عروق، ناراحتی های عصبی، امراض خونی و ضعف شدید، باید از تجویز زهر زنبور عسل خودداری کرد.


عسل در قرآن :

عسل در قرآن سوره‌ای بنام نحل وجود دارد که اهمیت این ماده را نشان می‌دهد و همچنین در سوره اسرا و البته آن را شفایی برای مومنین دانسته است. شاید بتوان گفت خدا هم شفابخش جسمی و هم شفابخش روحی را معرفی کرده است که مقایسه این دو آیه جای تامل بیشتری دارد.


رسول اکرم(صلى الله علیه وآله) مى فرمایند:

بهترین نوشیدنى‌ها عسل است که به قلب نشاط مى‌بخشد، سینه را گرم و به قوه حافظه کمک مى‌کند.


 انواع عسل

عسل طبیعى: عبارت از ماده شیرینى است که: زنبور عسل تنها از شهد گلها و گیاهان جمع آورى کرده و پس از تغییرات لازم، در سلولهاى مومى شانهاى کندو ذخیره کرده باشد و معمولا ساکارز (قند معمولى) آن زیر ۵% مى‌باشد. و خواصى که براى عسل ذکر شد و بیان خواهد شد تنها مربوط به اینگونه عسل مى‌باشد مشروط بر اینکه حرارت غیر مجاز هم ندیده‌باشد.


عسل تغذیه اى: عبارت از ماده شیرینى است که زنبور عسل علاوه بر استفاده از شهد گل‌ها و گیاهان، از شربت شکر و... که در اختیار آنها مى‌گذارند استفاده کرده باشد که قطعاً از لحاظ کیفیت، خواص عسل طبیعى را ندارد و در آزمایشگاه به راحتى قابل اندازه گیرى است و معمولا ساکارز (قند معمولى) آن بالاى 5% مى‌باشد. و متاسفانه اینگونه عسل‌ها در فروشگاه‌هاى مواد غذایى بسیار دیده مى‌شود.


عسل تقلّبى: مایعى است شیرین شبیه عسل که از ترکیب گلوکز تجارى، شکر، اسید سیتریک، اسانس و... که پس از پخته شدن به دست مى‌آید و زنبور عسل هیچ دخالتى در تهیه آن ندارد و در آزمایشگاه به راحتى قابل تشخیص است و اینگونه عسل‌ها فاقد هر گونه خواص عسل طبیعى است بلکه مضر نیز مى‌باشد. البته اگر چه اینگونه عسل‌ها نادر است. ولى بهتر است در تهیه عسل دقّت لازم به عمل آیـد.


عسل و حرارت: آنزیم‌ها مواد پیچیده‌اى از پروتئین‌ها هستند که توسط زنبور عسل به شهد اضافه مى‌شود و نقش حیاتى در ایجاد خواص دارویى و غذایى و نیز طعم و عطر عسل دارد که مهمترین آنها آنزیم دیاستاز است. این ماده حیاتى نسبت به حرارت بسیار حساس است به طورى که اگر عسل از ۴۵ درجه سانتى گراد بیشتر حرارت ببیند کیفیت آن از لحاظ خواص، طعم، عطر و... کاهش مى‌یابد.


تا جایى که اگر حرارت به ۸۰ درجه سانتى گراد برسد نه تنها هیچ خواصى باقى نمى‌ماند بلکه ماده‌اى به نام هیدروکسى متیل فورفورال (HMF) تولید مى‌شود که براى سلامتى بسیار خطرناک است و در آزمایشگاه نیز به راحتى قابل اندازه گیرى است، و همچنین باعث از بین رفتن آنزیم دیگرى به نام اینهیبین (که خاصیت باکترى کُشى دارد) مى‌شود. این گونه عسل‌ها بعد از حرارت زیاد از رنگ طبیعى شان تیره تر مى‌شوند و طعم سوختگى و طعمى شبیه شکلات مى‌دهند و در هیچ شرایطى رُس (شکرک) نمى‌کند، که متأسفانه در بازارهاى ما فراوان دیده مى‌شود.


عسل تک گل: به عسلى مى‌گویند که زنبور عسل، شهد را از روى «یک نوع» گل خاصى جمع آورى کرده باشد، مثل عسل گون، اقاقیا، آویش، کُنار، مریم گلى، مرکبات و... که بیشتر کاربرد دارویى دارد و معمولا قیمت بالاترى دارد.عسل ۱۰۰% تک گل، نادر است و در اکثر عسل‌هاى تک گل مقدار کمى از شهد گل‌هاى متفرقه هر منطقه وجود دارد.


عسل چهل گیاه: به عسلى مى‌گویند که زنبور عسل، شهد را از روى گلهاى گوناگونى جمع آورى کرده باشد، یا چند عسل تک گل را طبق یک فرمول خاصى (که از لحاظ رنگ، عطر، طعم و خاصیّت، مطابق اکثر ذائقه‌ها باشد)، مخلوط کرده باشند که اغلب کاربرد تغذیه‌اى دارد.


عسل بهاره: به عسلى مى‌گویند که در فصل بهار به دست آمده باشد، مثل عسل مرکبات، اقاقیا، درختان میوه، مانند زردآلو، گلابى، بادام، آلو و...


عسل پاییزه: عسل پاییزه به عسلى مى‌گویند که از اوایل تابستان تا اواسط پاییز تهیه شده باشد که اغلب از شهد گیاهان صحرایى است.


نوعی عسل بنام شاه انگبین (ژله رویال Royal Jelly) جهت تغذیه ملکه تهیه می شود که اکسیر طول عمر نامیده می‌شود، چون عمر زنبورهای کارگر تابستانی ۶ تا ۸ هفته است، در حالی که عمر ملکه که از شاه انگبین (ژله رویال Royal Jelly) تغذیه می کند چهار تا پنج سال است.


غذای ملکه، در فرهنگ های آسیایی به عنوان افزایش دهنده‌ی طول عمر شناخته می‌شود و باعث مصونیت، نشاط و شادابی در زندگی و افزایش نیروی مردانگی می‌گردد. این ماده سرشار از ویتامین و کلاژن است. کلاژن پروتئینی است که با افزایش سن، از مقدار آن در بدن به طور پیوسته کم می‌شود. همچنین این ماده در مبارزه با سرطان‌ها بسیار موثر است، به ویژه سرطان‌های بدخیم. این ماده حاوی پروتئینی ضد باکتری، به نام رویالیزین است. رویالیزین محافظی قدرتمند در برابر تعداد زیادی باکتری‌ها از جمله استرپتوکوکوس و استافیلوکوکوس است.


عسل نعمت بزرگ الهى
عسل نعمت بزرگ الهى
 


چند نکته مهم درباره عسل طبع عسل:

عسل داراى طبعى معتدل است، بر خلاف تصور اکثر مردم که آن را داراى طبع گرم مى‌دانند، بنابراین عسل براى همه افراد با هر طبعى و در هر فصلى مناسب است.


رنگ عسل: رنگ عسل بستگى به نوع شهدى است که زنبور عسل از آن تغذیه کرده است و از زرد بسیار روشن تا قرمز تیره متغیر است. و هم چنین منطقه جغرافیایى و شرایط آب و هوایى نیز در تعیین رنگ عسل بى تاثیر نیست. بنابراین رنگ عسل نمى‌تواند عامل تعیین کننده براى تشخیص کیفیت عسل باشد.


عطر و طعم: عطر و طعم عسل نیز مانند رنگ آن متناسب با گیاهى است که زنبور از آن استفاده کرده است.


غلظت عسل: عسل هایى که در مناطق مرطوب مثل شمال ایران به دست مى آید اغلب داراى غلظت کم مى‌باشد مثل عسل مرکبات و عسل‌هایى که از مناطق کوهستانى به دست مى‌آید داراى غلظت بالاست. بنابراین غلظت نمى‌تواند عامل تعیین کننده براى تشخیص کیفیّت عسل باشد.


عسل شان (موم دار): چون از نظر گرده گل و بره موم و موم غنى است و حرارت هم ندیده از نظر خواص و طعم و عطر در حدّ اعلى است.


عسل جهت دارو: عسلى که به عنوان دارو استفاده مى‌شود علاوه بر اینکه باید ۱۰۰% طبیعى باشد بایستى کمترین حرارت را دیده و به صورت محلول استفاده شود.


درجه حرارت برای عسل: چنانچه عسل نباید در هیچ یک از مراحل (استخراج، تصفیه، بسته بندى) بیش از 45 درجه حرارت ببیند، مصرف کنندگان محترم باید دقت داشته باشند که اگر قصد دارند عسل را همراه شیر، چاى، آب جوش و... مصرف کنند حتماً پس از ولرم شدن آن، عسل را به آن افزوده تا خواص عسل محفوظ بماند.


روش بهینه مصرف عسل: مصرف عسل منحصر به فصل خاص و یا صرف آن فقط در صبحانه همراه نان و کره و... نیست بلکه بهترین روش مصرف آن به صورت محلول در آب به همراه افزودن عرقیات مثل گلاب، بیدمشک و... آب مرکبات مثل آب لیموى تازه و... مى‌باشد و هنگام مصرف هم بهتر است جرعه جرعه میل شود.


نگهداری عسل در ظروف: چون عسل داراى خاصیت اسیدى است بنابراین از نگهدارى آن در ظروف فلزى خوددارى شود.


روش برداشتن عسل از ظروف: هرگز از قاشق خیس جهت برداشتن عسل استفاده نشود.


نکات جالب از زنبور عسل

براى تهیه هر کیلوگرم عسل، زنبور عسل باید ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار بار شهد حمل کند و از ده میلیون گل شهد برداشت و مسافتى معادل هفت بار دور کره زمین بپیماید. این را هم بدانید که حداکثر عمر یک زنبور عسل حدود 45 روز مى‌باشد و در طول عمر خود هیچ گاه نمى‌خوابد! هر زنبورعسل در طول زندگى‌اش در صورتى که شرایط مساعد باشد و از هر بلایى هم جان سالم بدر ببرد تنها یک قاشق مرباخورى عسل به ما تقدیم مى‌کند.


زنبور عسل با تمام کوچکى‌اش داراى دو معده است، معده اول او کیسه عسلى نام دارد که شهد گلها را به آن جا وارد و طى عملیاتى آن را تبدیل به عسل کرده، سپس توسط خرطوم خود، آن را به سلول‌هاى مومى شکل که از پیش آماده کرده مى‌ریزد و درب آن را با موم مخصوصى پلمپ مى‌کند و در معده دوم او، عملیات گوارشى انجام مى‌گیرد.


تنها ماده غذایى که هرگز فاسد نمى‌شود عسل است و قویترین و خطرناک‌ترین میکروبها بیش از ۴۸ ساعت توان مقاومت در آن را ندارند. به همین دلیل عسل بهترین آنتى بیوتیک خوراکى طبیعى است که هیچ ضررى ندارد.


یک نکته بسیار مهم:

آیا عسل طبیعى رس مى کند (شکرک مى زند)؟

عسل یک ماده قندى فوق اشباع است و یکى از آنزیمهاى مهم عسل، آنزیمى است به نام دیاستاز که در صورت مهیا بودن شرایط (قرار گرفتن عسل در محیطى با درجه حرارت بین(ْ۷ ـ ْ۱۴) ذرات خیلى ریز محلول در عسل را به خود جذب کرده و پس از تشکیل هسته شروع به رس کردن (متبلور، کریستالیزه شدن) آن مى‌شود و این تنها یک حالت فیزیکى است مثل یخ زدن آب، بنابراین هیچ تأثیر سوئى در خواص و کیفیت عسل ندارد و براى برطرف کردن آن مى‌توان ظرف محتوى عسل را درون ظرف آب گرم قرار داده و به آرامى حرارت دهید تا به حالت طبیعى درآید.


جالب این که در برخى از کشورهاى اروپایى و آمریکایى عسل به صورت رس شده در بسته‌بندى‌هاى مختلف مانند کره و پنیر به بازار عرضه مى‌شود; بر خلاف تصور غلط رایج در ایران، که عسل شکرک زده را تقلبى مى‌دانند.


پس شکرک زدن تنها در عسلهاى طبیعى و سالم رخ مى‌دهد و بلورهاى آن نرم و یکنواخت بوده و به دندان نمى‌چسبد و موقع خوردن در گلو احساس زبرى نمى‌کنیم (مثل روغنهاى نرم) ولى عسلهاى غیر طبیعى (تغذیه‌اى) شکرک نمى‌زنند یا خیلى دیر شکرک مى‌زنند و غالباً بلورهاى آن زبر و خشن است و زیر دندان کاملاً حس مى‌شود و در گلو نیز احساس زبرى مى‌کنیم. 


متاسفانه شکرک زدن عسل آنقدر مشکل ایجاد کرده که بعضى از تولید‌کنندگان عسل بجاى اطلاع رسانى صحیح، عسل را پس از استخراج بمدت ۳۰ دقیقه در دماى ۶۰ عسل از بین مى‌رود و تنها یک ماده شیرینى بنام عسل ولى بدون خاصیت تحویل ما مى‌دهند.


پس رس کردن عسل دلیل بر طبیعى و سالم بودن آن است و هیچ عسل طبیعى و سالمى در دنیا پیدا نمى‌کنید مگر این که دیر یا زود رس خواهد کرد البته زمان آن بستگى به نوع گل و گیاه و مقدار رطوبت موجود در عسل و درجه حرارت محیطى که عسل در آن نگهدارى مى‌شود دارد، بنابراین مصرف‌کنندگان گرامى هیچ نگرانى از این بابت نداشته باشند و مى‌توانند بنابر سلیقه خود آن را به صورت مایع و یا رس کرده مصرف نمایند. 


هیمل - هومل


البته عسل نیز مانند هر ماده‌غذایى دیگر شرایط نگهدارى خود را مى‌طلبد بنابراین توصیه مى‌شود عسل را در جاى گرم و خشک (همان دماى اتاق و آشپزخانه) نگهدارى شود و نیاز به یخچال نمى‌باشد. 


شکا یک فروشگاه دایرکتوری اینترنتی است که در زمینه‌‌های شیرینی‌های سنتی، چای ارگانیک، زعفران، عسل طبیعی و ارگانیک، فرآورده‌های کنجدی و خرمایی، محصولات گیاهی و بدون‌قند یا رژیمی ایرانی به صورت تخصصی در جهت خرید مستقیم کاربران فعالیت می‌کند و هدفش حمایت از تولید‌کنندگان و محصولات ایرانی همچنین آشنایی کاربران از تولیدات و محصولات ایرانی است.

 منابع : بازار عسل،احمد شریفى

 سایت تخصصی شیرینی‌های سنتی، چای، زعفران، عسل ایرانی

فروشگاه جامع اینترنتی شکا نمایشگاه دائمی محصولات تولید‌کنندگان ایرانی است.

 

 

 حمایت از تولید‌ داخلی و معرفی محصولات ایرانی با نشان ایرانی یکی از مهم‌ترین راه‌های رونق تولید ملی است 

 فروشگاه اینترنتی شکا پل ارتباطی مطمئن تولید‌کننده و مصرف‌کننده ایرانی 

 روابط عمومی سایت جامع فروشگاهی شکا 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید:


        instagram  

با خبر شدن از جدیدترین محصولات با عضویت در خبرنامه

برای اطلاع از جشنواره تخفیفات شکا ، جدیدترین محصولات و طرح های ویژه فروش در خبرنامه فروشگاه شکا عضو شوید.

 
سال رونق تولید
هدف از تاسیس فروشگاه اینترنتی حذف واسطه ها و دلالان و کارکرد آن بصورت خدمات کاملا الکترنیکی در صنعت وب و فناوری دیجیتال و اطلاعات به تولیدکنندگان و کاربران و معرفی و فروش محصولات تولید‌کنندگان ایرانی است. ایجاد فرهنگ سازی و حمایت از تولید ملی در جهت یک حرکت جمعی ، اراده ملی و نهضتی همگانی از اهداف این مرکز می‌باشد. شعار ما هر جا قصد خرید داریم کالا و محصولات ایرانی را انتخاب کنیم .