شکا
Farsi | English | Russian | Arabic

شیره خرما انرژی فوق العاده ای دارد و یک صبحانه کامل است ، شیره ی خرما همان خواص خرما را دارد. حاوی فسفر و آهن است که مانع ایجاد کم خونی در افراد می شود...


خرما میوه‌ای است که در بسیاری از مناطق گرمسیری جهان رشد می‌کند. مصرف خرما در سال‌های اخیر بسیار زیاد شده است. خرمایی که در کشورهای غربی فروخته می‌شود اکثرا خرمای خشک شده است. شما می‌توانید از ظاهر آن حدس بزنید که خرما تازه است و یا خشک‌شده. درصورتی که پوست آن چروک باشد، احتمالا خرما خشک شده است و در غیر این‌ صورت خرما تازه است.


فواید خرما و فرآورده‌های آن
فواید خرما و فرآورده‌های آن
 


خرماهای تازه دارای انواع مختلفی هستند بطوری که از اندازه های کوچک گرفته تا بزرگ و از رنگ‌های قرمز روشن تا زرد روشن در بازار در دسترس است. خرما دارای طعم شیرینی است که آن را جویدنی می‌کند. علاوه بر این دارای خواص فراوانی است که در ادامه به آن اشاره می‌شود.


مصرف خرما در بارداری

مصرف خرما در طول بارداری برای مادر و کودک مفید است. قند فروکتوز موجود در خرما به سرعت شگسته می‌شود و به بدن انرژی می‌رساند، بدون این که سطح قندخون را در بدن تغییر دهد. خرما همچنین دارای ویژگی‌های ضد یبوست هم هست که انقباضات رحم را تحریک کرده و عمل زایمان را کوتاه‌تر می‌کند. برخی از فواید خرما خوردن درطول بارداری عبارت است از:


۱- تامین انرژی

در طول دوران بارداری، شما نیاز به انرژی بیشتر از مقدار معمول دارید. مصرف مقداری خرما در هرروز می‌تواند قند مورد نیاز شما را تامین کند بدون این که موجب اضافه‌شدن کالری شما شود.


۲- دوری از یبوست

خرما به عنوان میوه‌ای که سرشار از فیبر است می‌تواند به سیستم گوارشی شما کمک کرده و یبوست دوران بارداری را درمان نماید.


۳- کمک به پیشگیری از نقص های زایمان

خرما منبع خوبی از فولات است. فولات مانع نقص‌های زایمان مرتبط با مغز و نخاع می‌شود.


۴- تامین ویتامین K برای نوزاد

ویتامین K به لخته‌شدن و استخوان سازی کمک می‌کند. نوزادان با ویتامین K کمی متولد می‌شوند. اگر مادر خرما مصرف نماید می‌تواند در هنگام شیردهی به نوزاد ویتامین مورد نیاز او را تامین نماید.


۵- جلوگیری از کم خونی

خرما می‌تواند مقدار آهن مورد نیاز در دوران بارداری را برای محافظت از کم‌خونی نوزاد در حین بارداری فراهم کند.


۶- حفظ تعادل آب و نمک

خرما حاوی پتاسیم است که تعادل آب و نمک را حفظ می‌کند، فشارخون را کنترل می‌کند و از گرفتگی عضلانی جلوگیری می‌کند. کمبود این ماده‌معدنی می‌تواند منجر به مسائل مربوط به کلیه شود.


فواید خرما برای رشد استخوان و دندان

منیزیم یکی دیگر از مواد معدنی ضروری است که به تشکیل دندان‌ها و استخوان‌ها در نوزاد کمک می‌کند. همچنین قند خون و فشار خون را تنظیم می‌کند. خرما به جلوگیری از کمبود منیزیم کمک می‌کند. منیزیم می‌تواند منجر به اختلالات کبدی و کلیوی شود.


فواید خرما برای افراد دیابتی

خرما حاوی مواد مغذی مهمی است که نیازهای یک فرد مبتلا به دیابت را برآورده می‌کند. خرما یکی از گزینه‌های سالم جایگزین برای شکر طبیعی است که مصرف آن برای دیابتی‌ها ممنوع است. بنابراین وقتی افراد مبتلا به دیابت احساس گرسنگی و ضعف دارند باید مقداری خرما همراه خود داشته باشند تا با مصرف آن انرژی لازم خود را تامین نمایند. خرما همچنین سطح قند خون را به هم نمی‌زند و می‌تواند مدت زمان بیشتری فرد را اشباع نگه دارد.


فواید خرما برای آرتروز و روماتیسم

با توجه به محتوای بالای منیزیم موجود در خرما، این میوه می‌تواند دارای خواص ضد التهابی باشد. در نتیجه مصرف آن برای شرایط و بیماری های با التهاب مزمن مانند آرتریت و همین طور واکنش های آلرژیک خوب است.


خرما و تری گلیسرید

خرما دارای آنتی اکسیدان‌های قوی، از جمله کاروتنوئیدها، پلی فنل‌ها و آنتوسیانین‌ها می‌باشد. مصرف غذاهایی با آنتی اکسیدان بالا می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های درازمدت مانند بیماری‌های قلبی، سرطان و دیابت کمک کند. در مطالعه‌ای که در مجله شیمی کشاورزی و مواد غذایی منتشر شد، اثرات مصرف خرما بر قند خون و چربی خون (یا همان تری گلیسرید) در افراد سالم بررسی شد. نتیجه این بود که خرما هیچ کدام از دو مورد را بدتر نمی‌کند. محققان نتیجه گرفتند که خرما می‌تواند به جلوگیری از بیماری قلبی، به ویژه سفت شدن سرخرگ‌ها کمک کند.


فواید خرما در لاغری

بیشتر غذاهای غنی از فیبر به کاهش وزن کمک می‌کنند. اما خرما با وجود محتویات فیبری اش، غذای کم کالری نیست و این به خاطر محتوای کربوهیدرات و قند بالای آن است. ۲۶۶ کالری در مصرف چهار دانه خرما وجود دارد و تقریبا ۶۴ گرم شکر به بدن انسان می‌رساند. خرما و میوه‌های خشک شده، چگالی بیشتری نسبت به میوه‌های تازه دارد. اگر شما در حال تلاش برای کاهش وزن هستید، به‌مصرف میوه‌های تازه مانند سیب و انواع توت‌ها بپردازید.


خرما واقعا میوه مفیدی است، اما در صورتی که در مصرف آن زیاده روی نشود. چرا که شکر و کالری زیادی دارد، بنابراین اگر مراقب نباشید، خوردن بیش از حد آن می‌تواند باعث افزایش وزن شما شود.


فواید خرما و فرآورده‌های آن
فواید خرما و فرآورده‌های آن
 


انـواع خـرمـا:


۱- استعمران (ASTAMARAN)

میوه آن بیضی شکل و گاهی متمایل به مستطیلی بوده رنگ میوه زرد روشن، در مراحل رسیدن کامل کهربائی و قهوه‌ای متمایل به قرمز است. قسمت خوراکی میوه شیرین و تا اندازه‌ای مزه گس دارد. رسیدن خارک در حدود ۲۵ مرداد ماه ولی برداشت میوه کاملا رسیده آن در اواسط شهریور تا مهر ماه صورت می‌گیرد.


۲- شاهانی (Shahany)

در طبس کشت شده است. این قرم به علت شیرینی زیاد وخوش رنگی خرمای آن ، مصرف داخلی فراون دارد . میوه شاهانی کشیده و دارای نوک باریک است رنگ رطب آن قهوه‌ای رنگ است. خارک این رقم نیز شیرین است و مقداری از محصول شاهانی به صورت خارک به مصرف می‌رسد.هترین نوع شاهانی در نخلستانهای جهرم تولید می‌شود و در این منطقه از ارقام « تر» محسوب می‌شود.


۳- مضافتی (Mozafati)

مضافتی از ارقام بسیار عالی‌تر ونیمه تر ، به رنگ قرمز تیره متمایل به سیاه بوده و دارای کیفیت بسیار خوب می‌باشد. بازار اصلی مصرف داخلی آن استان تهران است. از مشکلات اساسی این رقم نگهداری آن است زیرا به علت نرمی ترش می‌شود و باید در محل خنک نگهداری شود.


۴- رقم زاهدی (Zahidi) (قصب)

رقم زاهدی نیز مانند رقم دیری از ارقام خشک به شمار می‌رود. در بعضی از مناطق به عنوان رقم نیمه خشک یا به عنوان قصب از آن نام برده شده است. میوه در مرحله خارک زرد رنگ، در مرحله رطب قهوه‌ای روشن و در مرحله تمار (خرما) قهوه‌ای متمایل به قرمز تا زرد کمرنگ می‌شود.


۵- کبکاب (Kabkaab)

کبکباب بهبهان بسیار شیرین ونسبت به کبکاب دشستان کوچکتر و پر شیره می‌باشد. اندازه حبه کبکاب بسیار درشت می‌باشد، خام خلال (خارک) این رقم قابل استفاده نیست. لذا برای مصرف می‌بایستی آن را قبلاً پخت و خشک کرد. رنگ میوه در مرحله خارک و رطب زرد است و در حالت رسیدن کامل بصورت قهوه‌ای تیره در می آید. مصرف آن بیشتردر حالت رطب و خرما است. میوه بیضی شکل و رنگ زرد روشن، رسیدن خارک در اواخر مرداد ماه است ولی برداشت میوه کاملاً رسیده آن (خرما) در اواسط شهریور ماه است.


۶- رقم ربی (رابی ) (Rabbi)

میوه آن نسبتاً بزرگ ، رنگ آن قرمز و رطب آن کمی سبز رنگ است. زمان رسیدن کامل آن با رقم مضافتی همزمان است .در ایرانشهر و زابل از نظر مرغوبیت عالی ودر چاه بهار و سراوان خوب است.


۷- برهی (Barhi)

میوه برهی از مرحله خارک در زمانی که اکثر ارقام مزه گس دارد، قابل خوردن است . از نظر مرغوبیت وشیرینی و تازه خوری خرما، بسیار خوشمزه و لذیذ است. رنگ خارک زرد، رطب آن کهربائی و در مرحله خرما از کهربایی تا قهوه‌ای متمایل به قرمزرنگ است. میوه تقریباً کروی رنگ آن خاکستری روشن رسیدن خارک در اواخر مرداد، ولی برداشت میوه کاملاً رسیده در اواخر شهریورماه صورت می‌گیرد.


۸- گنتار (Gantar)

این رقم در مناطق مختلف به اسامی قنطار و قندی نیز نامیده می‌شود.از ارقام ریزدانه خرمای آن « تر» است . یکی از مرغوب ترین خرماهای صادراتی خوزستان می‌باشد. قابلیت نگهداری این رقم زیاد است. این رقم خرما در روی درخت چندین نوبت برداشت می‌شود. در ایران مصرف داخلی ندارد. میوه بیضی شکل، رنگ زرد، رسیدن خارک در مردادماه، ولی برداشت میوه کاملاًرسیدن در اواخر شهریورماه صورت می‌گیرد.


۹- رقم آل مهتری (Allmehtari)

میوه آن نسبتاً کوچک وکشیده است و قسمت اعظم میوه را هسته اشغال کرده است و همین مسئله ارزش آن را کم کرده است ولی به دلیل زودرسی دارای ارزش اقتصادی است. خضراوی (Khazravy) خضراوی از خرماهای زودرس و نرم به شمار می آید. میوه تخم مرغی شکل و رنگ قهوه‌ای روشن. رسیدن خارک در اواسط مردادماه، ولی برداشت میوه کاملاً رسیده آن در اواسط شهریور صورت می گیرد.


۱۰- خاصوئی ( Khassui)

خرمای خاصوئی رقمی مرغوب است و میوه ای بسیار شیرین دارد. رنگ میوه قرمز واندازه آن کوچک است قابلیت نگهداری آن بسیار بالا است.


۱۱- شکر (Shakkar)

این رقم نسبت به سایر ارقام دارای قند بیشتر و در نتیجه شیرین‌تر است و مصرف میوه آن به صورت رطب می‌باشد. رنگ آن در مراحل مختلف رسیدن به ترتیب سبز ـ زرد ـ به قهوه‌ای تغییر شکل می‌دهد. از ارقام زودرس می‌باشد. درجه شیرینی آن زیاد، جنس میوه تقریباً خشک و از درجه مرغوبیت متوسطی برخوردار است.


۱۲- مردا سنگ یا مردارسنگ (Mordar sang)

خرمای مرداسنگ از نظر اهمیت متوسط است و میوه آن به صورت خرما مصرف می‌شود.


۱۳- پیاروم (Piarum )

درصد رطوبت میوه آن کم است و  از ارقام خشک محسوب می‌گردد. از میوه‌های دیررس است ، کیفیت میوه آن مطلوب است و از نظر صادرات بسیار بازار پسند است.


۱۴- زریک (Zareik)

محصول این رقم معمولاً به مرحله خرمای کامل نمی‌رسد ، درنتیجه شیره کمتری دارد.


۱۵- شیخالی (Sheikhali)

(شیخ عالی ) رنگ میوه آن زرد است و خارک بسیار خوبی تولید می‌کند.


۱۶- حلاوی (Hallaawi)

در اواخر رسیدن چروک می‌خورد و میوه آن کوچک و جزو زودرس‌ترین ارقام خرما می‌باشد. شکل میوه دوکی وته آن گرد است. خاکستری نوک سفید.


فواید خرما و فرآورده‌های آن
فواید خرما و فرآورده‌های آن
 


فرآورده‌های حاصل از خرما:


۱- عسل خرما :

این فرآورده عصاره تصفیه شده  شیره خرما می‌باشد که رنگبری شده و املاح معدنی آن خارج می‌شود و بصورت یک مایع غلیظ شبیه عسل درآمده است. «عسل خرما» محتوی کلیه‌ی مواد قابل حل خرما می‌باشد و در صنایع نوشابه سازی، شکلات سازی، بستنی سازی، در تهیه مارمالاد و آب نبات و همچنین در قنادی‌ها کاربرد دارد.


۲- قند مایع خرما :

تمام ترکیبات غیر قندی از قبیل پروتئین، فیبر و رنگ از عصاره خرما جدا می‌شود. کریستاله شدن و شکرک زدن از خصوصیات طبیعی این محصول است. این محصول توسط دستگاهی که برای ساخت عسل استفاده می شود تولید می‌گردد. فقط نسبت به عسل دارای بریکس کمتری می‌باشد.


۳- شیره خرما :

شیره خرما انرژی فوق العاده‌ای دارد و یک صبحانه کامل است شیره‌ی خرما همان خواص خرما را دارد. حاوی فسفر و آهن که مصرف آن در وعده‌ی صبحانه باعث فعال شدن سلول‌های عصبی و مانع ایجاد کم خونی در افراد می‌شود. شیره خرمای تولیدی در ظروف مورد نظر بسته‌بندی می‌شود. (مشاهده محصولات کنجدی و خرمایی)


۴- خمیر خرما:

از خمیر خرما در تهیه بیسکویت و کیک و شیرینی استفاده می شود.


۵- سرکه خرما:

برای تهیه سرکه، خرماهای خشک بسیار مناسب است. سرکه خرما از تخمیر خرماهای له شده در آب تهیه می‌شود.


۶- شهد خرما:

محصولی مایع, شیرین و کمی مایل به ترشی که به دلیل تغلیظ در دمای ۴۹ درجه سانتی‌گراد، ارغوانی رنگ و شفاف کاملا تصفیه شده است. این محصول با رویکرد جایگزینی به جای رب انار تولید شده است.


۷- کرم خرما:

شکلات صبحانه خرما محصولی فرآوری شده از خرما با طعم و رنگ شکلات که ۸۰% آن خرما و مابقی از شیرخشک و کاکائو تهیه شده است.


۸- مخمرهای خوراکی :

از شیره خرما می‌توان «مخمر» تولید کرد. مخمرهای حاصله سرشار از پروتئین و ویتامین‌ها می‌باشند و در تهیه خوراک دام و نیز به عنوان «مخمر نانوایی» کاربرد دارد. خرما پادشاه شیرینی‌ها نامیده می‌شود و ماده غذایی ایده‌آلی است که به راحتی رژیم غذایی شما را متعادل می‌کند. خرما ظرف نیم ساعت به بدن خسته شما انرژی ویژه‌ای می‌دهد و بهترین غذا برای زنانی است که به تازگی زایمان کرده‌اند. انجمن سرطان امریکا مصرف ۳۵-۲۰ گرم خرما در روز را توصیه می‌کند. گفته می‌شود که خوردن یک خرما در روز باعث می‌شود تا پایان عمر چشمانی سالم داشته باشید.


به طور خلاصه، خرما ارزش غذایی فراوانی دارد اما برای خرید و انتخاب آن باید بسیار دقیق بود زیرا سطح چسبناکی دارند که سطح‌های مختلف را به سمت خود جذب می‌کنند از این رو، فقط آن خرماهایی باید مورداستقاه قرار گیرند که خیلی خوب فرآوری و بسته‌بندی شده باشند. حتماً قبل از استفاده خرماها را خوب بشویید زیرا به از بین بردن آلودگی‌های روی آن کمک می‌کند.


شکا یک فروشگاه دایرکتوری اینترنتی است که در زمینه‌‌های شیرینی‌های سنتی، چای ارگانیک، زعفران، عسل طبیعی و ارگانیک، فرآورده‌های کنجدی و خرمایی، محصولات گیاهی و بدون‌قند یا رژیمی ایرانی به صورت تخصصی در جهت خرید مستقیم کاربران فعالیت می‌کند و هدفش حمایت از تولید‌کنندگان و محصولات ایرانی همچنین آشنایی کاربران از تولیدات و محصولات ایرانی است.

 

 

 حمایت از تولید‌ داخلی و معرفی محصولات ایرانی با نشان ایرانی یکی از مهم‌ترین راه‌های رونق تولید ملی است 

 فروشگاه اینترنتی شکا پل ارتباطی مطمئن تولید‌کننده و مصرف‌کننده ایرانی 

 روابط عمومی سایت جامع فروشگاهی شکا 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید:


        instagram  

با خبر شدن از جدیدترین محصولات با عضویت در خبرنامه

برای اطلاع از جشنواره تخفیفات شکا ، جدیدترین محصولات و طرح های ویژه فروش در خبرنامه فروشگاه شکا عضو شوید.

 حمایت از محصولات ایرانی
سال رونق تولید
هدف از تاسیس فروشگاه اینترنتی حذف واسطه ها و دلالان و کارکرد آن بصورت خدمات کاملا الکترنیکی در صنعت وب و فناوری دیجیتال و اطلاعات به تولیدکنندگان و کاربران و معرفی و فروش محصولات تولید‌کنندگان ایرانی است. ایجاد فرهنگ سازی و حمایت از تولید ملی در جهت یک حرکت جمعی ، اراده ملی و نهضتی همگانی از اهداف این مرکز می‌باشد. شعار ما هر جا قصد خرید داریم کالا و محصولات ایرانی را انتخاب کنیم .