شکا
Farsi | English | Russian | Arabic

زعفران یکی از آن ادویه های درجه یک ایرانی است. همان که عطر و رنگ بی نظیرش نشان سفره های ما ایرانی هاست. نقش آن را در رژیم غذایی پر رنگ تر کنید...


زعفران یکی از آن ادویه‌های درجه‌ یک ایرانی است. همان که عطر و رنگ بی‌نظیرش نشان سفره‌های ما ایرانی‌هاست. در بسیاری از غذاهای ایرانی می‌توانید رد و بویی از زعفران پیدا کنید. اما به‌محض این‌که که باخواص شگفت‌آور زعفران آشنا شدید سعی می‌کنید هرطور شده، نقش آن را در رژیم غذایی پررنگ‌تر کنید.


زعفران طلای سرخ ایران


در حال حاضر ایران بزرگ‌ترین تولیدکننده زعفران در دنیا است. هم‌چنین به‌دلیل شرایط خاص آب و هوایی موجود در کشور زعفران تولید شده در ایران از بالاترین کیفیت برخوردار است. کلاله‌های زعفران که قسمت تجارتی زعفران را تشکیل می‌دهند، نه‌تنها در صنایع‌غذایی، شیرینی‌پزی و نوشابه‌سازی مصرف می‌شود، بلکه خاصیت دارویی داشته و به‌عنوان اشتهاآور، هضم‌کننده غذا، آرام‌بخش و ضد درد نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.


زعفران گیاهی چند ساله است و فقط در یک سال هزینه کشت دارد و در مقابل چندین‌سال متوالی قابل بهره‌برداری است. هم‌چنین وزن‌کم، عدم‌نیاز بوسایل حمل و نقل مخصوص و سهولت نگه‌داری آن از دیگر مزایای کشت این‌گیاه می‌باشد.


زعفران گیاهی کم توقع است و از بازدهی اقتصادی بسیار مناسبی نیز برخوردار است و هم‌چنین زمان مصرف آب در زراعت زعفران موقعی از سال است که سایر محصولات به آب نیازی نداشته یا حداقل با مشکل کم‌آبی مواجه نمی‌باشد. بنابراین با توجه به‌شرایط خاص اقلیمی کشورمان که آب یکی از عوامل محدودکننده در توسعه کشاورزی است، زعفران گیاه مناسبی برای کاشت در مناطق خشک و نیمه خشک کشور می‌باشد.


 فواید بی‌شمار (معجزه‌ای به نام زعفران)

زعفران از نظر طبیعت گرم و خشک است و سرشار است از منگنز، ویتامین C، آهن، پتاسیم، ویتامین B6، آنتی‌اکسیدان‌ها و هزار و یک ماده موثره دیگر که این همه خاصیت را برایش به ارمغان آورده:

۱- زعفران حسابی آدم را به خنده می‌اندازد و شادی‌آوری قوی است و یک ضد افسردگی تمام عیار شناخته می‌شود.

۲- برای تقویت‌ مغز و اعصاب بسیار مفید است، از بیماری‌هایی نظیر پارکینسون و آلزایمر جلوگیری می‌کند و حافظه را تقویت می‌کند. بوییدن عطر زعفران بی‌خوابی را درمان می‌کند.

۳- زعفران مسکنی قوی است.

۴- زعفران به درمان روماتیسم کمک می‌کند و کوفتگی عضلات را از بین می‌برد.

۵- زعفران درخشان‌کننده پوست است.

۶- زعفران محرک و تقویت‌کننده قوای جنسی است.

۷- زعفران سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

۸- زعفران مقوی کبد است.

۹- زعفران پاک‌کننده کلیه و مثانه است.

۱۰- زعفران برای تقویت معده مفید است.

۱۱- زعفران برای تقویت چشم و پیش‌گیری از ابتلا به‌بیماری‌های چشمی بسیار کارا است.

۱۲- زعفران ضد سرطانی اثبات‌شده است که نمی‌گذارد سلول‌های سرطانی رشد کنند و تکثیر شوند.

۱۳- زعفران قندخون را تنظیم می‌کند.

۱۴- زعفران جذب کلسیم بدن را بالا می‌برد.

۱۵- زعفران زایمان را تسهیل می‌کند و برای منظم‌شدن قاعدگی و کم‌شدن خون‌ریزی‌های بعد از زایمان به‌کار می‌رود. هم‌چنین برای تسکین دردهای رحمی توصیه می‌شود.

۱۶- زعفران برای درمان التهاب‌هایی از جمله سیاه‌سرفه و آسم کاربرد دارد.

۱۷- همه این خواص برشمرده برای زعفران باعث می‌شود که این ماده خوش‌عطر و بو در صنایع مختلفی از جمله داروسازی، صنایع غذایی، صنایع دامی و در رنگرزی کاربرد داشته باشد.


 نحوه خرید و استفاده از زعفران

زعفران از جمله محصولاتی است که کاربر باید تمام حواسش را در حین خرید جمع‌کند تا بهترین نوع را انتخاب کند. این درحالی است که «گلرنگ» و حتی ریشک ذرت شکل و ظاهری مشابه زعفران داشته و برخی از کاسبان سودجو، آن را به‌جای زعفران اصل به‌کاربر می‌فروشند.


 تقلب های موجود در فروش زعفران

- رنگ کردن خامه زعفران با رنگ موجود در کلاله یا رنگ‌های شیمیایی سنتزی.

- اضافه‌کردن برخی مواد که از لحاظ ظاهری مشابه کلاله‌های زعفران است مانند گلرنگ.

- افزودن رنگ‌های مصنوعی به‌زعفران جهت افزایش قدرت رنگی آن.


زعفران را باید با آب‌جوش دم کنیم تا بتوانیم از همه خواصش بهره‌ ببریم. زعفران را در انواع خورشت‌های ایرانی، برای تزیین و خوش‌مزه‌تر کردن پلو و چلو و برای طعم‌دادن به انواع دسرها یا شیرینی‌ها  مثل شله زرد، حلوا و کاچی می‌توانیم استفاده کنیم.


می‌توانیم دمنوش زعفران درست کنیم یا در دمنوش‌های مختلف یا چای‌مان چند پر زعفران بریزیم. روش‌دیگر استفاده از زعفران نوشیدن شربت زعفران است. به هرفرد بالغ که شرایط نرمال فیزیکی دارد توصیه می‌شود روزی یک‌لیوان شربت زعفران بخورد تا در تمام طول روز پرانرژی باشد.


در همین حال اعمال کم فروشی در وزن زعفران نیز از دیگر روش‌های تقلب است. اضافه‌کردن نمک و شکر به‌زعفران جهت افزایش جرم آن در این نوع تقلب وجود دارد. لذا یکی از راه‌های تشخیص زعفران اصل مزه کردن آن است که باید دارای طعم تلخ باشد، ولی اگر طعم آن شیرین یا شور باشد یعنی به‌آن نوعی نمک یا شکر اضافه کرده‌اند.


با این حال در مجموع کسانی که این محصولات تقلبی را می‌فروشند، بسته‌بندی آنها فاقد مشخصات کامل و صحیح تولیدکننده است. بنابراین به‌طور کلی توصیه می‌شود با وجود موارد زیاد تقلب در زعفران و تشخیص سخت آن برای عموم، حتما از زعفران‌هایی که دارای مجوز رسمی از اداره نظارت بر مواد‌غذایی بوده، تهیه کنید. بدیهی است که برای حصول اطمینان باید آرم پروانه ساخت را روی بسته‌بندی محصولات مشاهده کنید.


 راه شناسایی زعفران تقلبی

تشخیص زعفران‌های اصلی از روی سرشاخه کلاله زعفران ساده‌ترین روش محسوب می‌شود، چراکه سرشاخه‌های کلاله زعفران سه شاخه و قسمت بالای آن شیپوری بوده که هرچه پایین‌تر می‌آید باریک‌تر می‌شود ضمن این که دارای مقداری طعم تند است، البته چنانچه زعفران‌ها پودرشده باشند فقط با دستگاه‌های آزمایشگاهی قابل تشخیص است. با این‌حال روش‌های دیگری نیز برای این امر وجود دارد.


روش اول: تفاوت ظاهری گیاهان: ریشک ذرت مستقیم، ولی پرچم زعفران انحنا دارد.


روش دوم: تکه‌های زعفران را روی شعله گاز قرار داده در این حالت زعفران خالص برنگ بنفش یا نارنجی در می‌آید که به‌پتاسیم آن مربوط می‌شود. اما در مورد زعفران تقلبی رنگ زرد ایجاد می‌شود.


روش سوم: اگر تارهای زعفران را بین کاغذ کاهی (کاغذ روزنامه) بگذاریم و کمی فشار دهیم نباید لکه‌چربی باقی بگذارد. اگر چنین باشد به‌احتمال قوی آن زعفران تقلبی است.


 زرافشان   زرشاد گلچم    


 نحوه نگهداری زعفران

طریقه نگه‌داری زعفران بسیار مهم و حائز اهمیت است. به‌ویژه بعد از آسیاب‌شدن باید دور از نور و رطوبت و در جای معتدل و خنک نگه‌داری شود، زیرا با توجه به‌این که اسانس (مواد معطر) زعفران قابل تبخیر شدن است در صورت نگه‌داری نامناسب، به مرور زمان اسانس آن تبخیر شده و از اثرات دارویی و طعم و مزه آن کاسته می‌شود و مرغوبیت آن از دست می‌رود.


 یک توصیه بهداشتی

در زمان خرید زعفران به‌نوع بسته‌‌بندی و مشخصات درج شده روی بسته‌ها از جمله داشتن شماره پروانه‌ ساخت و بهره‌برداری از وزارت‌بهداشت و درمان، تاریخ‌ تولید و انقضا و آدرس کارخانه تولیدکننده توجه کنید.


شکا یک سامانه دایرکتوری و فروشگاه اینترنتی است که در زمینه‌‌های شیرینی‌های سنتی، چای ارگانیک، زعفران، عسل طبیعی و ارگانیک، فرآورده‌های کنجدی و خرمایی، محصولات گیاهی و بدون‌قند یا رژیمی ایرانی بصورت تخصصی در جهت خرید مستقیم کاربران فعالیت می‌کند و هدفش حمایت از تولید‌کنندگان و محصولات ایرانی هم‌چنین آشنایی کاربران از تولیدات و محصولات ایرانی است.

شُکا نظرات، پیشنهادات و انتقادات سازنده شما را صمیمانه ارج نهاده و به آن به‌عنوان مرجعی مهم و قابل اعتماد می‌نگرد. بهبود امور و داشتن جامعه‌ای سالم آرزوی ما و نظرات شما یاریگر ما در ارائه‌ی هر چه بهتر خدمات است از این‌رو مشتاقانه منتظر ارسال ایده‌ها، پیشنهادات شما هستیم. 

 

 حمایت از تولید‌ داخلی و معرفی محصولات ایرانی با نشان ایرانی یکی از مهم‌ترین راه‌های رونق تولید ملی است 

 فروشگاه اینترنتی شکا پل ارتباطی مطمئن تولید‌کننده و مصرف‌کننده ایرانی 

 روابط عمومی سایت جامع فروشگاهی شکا 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید:


        instagram  

با خبر شدن از جدیدترین محصولات با عضویت در خبرنامه

برای اطلاع از جشنواره تخفیفات شکا ، جدیدترین محصولات و طرح های ویژه فروش در خبرنامه فروشگاه شکا عضو شوید.

 حمایت از محصولات ایرانی
سال رونق تولید
هدف از تاسیس فروشگاه اینترنتی حذف واسطه ها و دلالان و کارکرد آن بصورت خدمات کاملا الکترنیکی در صنعت وب و فناوری دیجیتال و اطلاعات به تولیدکنندگان و کاربران و معرفی و فروش محصولات تولید‌کنندگان ایرانی است. ایجاد فرهنگ سازی و حمایت از تولید ملی در جهت یک حرکت جمعی ، اراده ملی و نهضتی همگانی از اهداف این مرکز می‌باشد. شعار ما هر جا قصد خرید داریم کالا و محصولات ایرانی را انتخاب کنیم .