شکا

با اینکه شکرک زدن بر طعم خرما تأثیری ندارد اما بافت و ظاهر آن را تغییر میدهد؛ در نتیجه برای جلوگیری ، باید خرما را در درجه حرارت مناسب نگهداری کرد....


آیا می‌دانستید که بیش از ۳۰۰۰ نوع خرما در سراسر جهان وجود دارند؟ آنها از نظر اندازه، رنگ، بافت، فعالیت آنتی اکسیدانی، محتوای فنولیک و ... متفاوت هستند. تمام انواع خرما لزوما برای مصرف انسان و تولید صنعتی مناسب نیستند و در حقیقت تنها حدود ۲۰۰ تا ۴۰۰ نوع از این میوه برای تجارت مورد استفاده قرار می‌گیرند.

آشنایی با خواص و انواع خرما
آشنایی با خواص و انواع خرما
 


«خرما» به عنوان یک میوه بسیار مفید دارای خواص مختلفی بوده و در درمان بیماری‌های گوارشی، اختلالات روده‌ای، کم‌خونی و... بسیار مؤثر است. خرما یا رطب میوه‌ای شیرین و خوشمزه است و به دلیل مقادیر بالای مواد مغذی که دارد، همواره مورد توجه مردم قرار دارد. این میوه در مناطق نیمه گرمسیری و گرمسیری پرورش می‌یابد. عده‌ای خاستگاه آن را هندوستان می‌دانند و باستان شناسان معتقدند کاشت این درخت به پنج هزار سال پیش برمی‌‌گردد.


گفته می‌شود که نخل خرما از ایران به چین برده شده و در کشورهای اروپایی مانند اسپانیا کشت شد. این میوه سرشار از انواع ویتامین از جمله E-C-B-A است. همچنین دارای فلزات معدنی مثل فسفر، کلسیم، آهن، ید و منیزیم است که هر کدام از این مواد در سلامتی انسان نقش بسزایی دارند. ایران کشوری است که در جنوب و جنوب شرق آن خرما به خوبی عمل می‌آید و می‌توان‌ گفت جز کشورهایی است که بهترین خرما را دارد. طبیعت خرما گرم و تر است؛ خرما غنی از آنتی اکسیدان‌ها، ویتامین A، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، فولات، ویتامین K، کلسیم، گوگرد، آهن، پتاسیم، فسفر، منگنز، مس، منیزیم و فیبر است.


ظاهر خرما بسیار مهم است؛ یعنی عدم وجود سوختگی، کرم خوردگی و شکرک زدن از ویژگی‌های خرمای خوب و تازه است. این میوه به خاطر داشتن منیزم ضد سرطان بوده همچنین برای شنوایی، بینایی، درد کمر، درد مفاصل، درمان سینه و ریه مفید است. خرما به علت داشتن منیزیم، انرژی عضلانی بدن را تقویت می‌کند و نیروی عمومی بدن را افزایش می‌دهد؛ همچنین به علت داشتن فسفر و منیزیم موجب تقویت حافظه نیز می‌شود.


با اینکه شکرک زدن بر طعم خرما تأثیری ندارد اما بافت و ظاهر آن را تغییر می‌دهد؛ در نتیجه برای جلوگیری از شکرک زدن، باید خرما را در درجه حرارت مناسب نگهداری کرد. خرماهای تازه می‌تواند کمی چین و چروک دار باشند، اما آنها نباید لمسی سخت و یا به همراه کریستال شکر در پوست خود داشته باشند. حدود ۲۱ نوع خرما در مناطق مختلف ایران پرورش داده می‌شود و در کشورهای ایران، پاکستان، عراق، عربستان، کشورهای شمال آفریقا و ایالات متحده آمریکا کشت می‌شود.


طریقه مصرف خرما

میوه نرسیده خرما را خرما خارک یا خرک می‌نامند و خرمای رسیده به دو صورت خرما تازه و خرما خشک یافت می‌شود. ارزش غذایی خرما در ۱۰۰ گرم آن شامل ۲۸۲ کالری است؛ به این ترتیب که دارای ۶۳ گرم قند، ۰.۴ چربی،‌ ۷۵ گرم کربوهیدرات، ۲.۵ گرم پروتئین و ۸ گرم فیبر است.


جوان‌سازی پوست صورت

میوه خرما حاوی مقادیر بالایی ویتامین های C و D بوده که چین و چروک پوست را کاهش داده و باعث جوان سازی پوست صورت می‌شود؛ همچنین هسته خرما دارای فیتوهورمون‌هایی است که اثرات ضد پیری قابل توجهی دارند و از چین و چروک پوست جلوگیری می‌کنند.


تقویت و افزایش رشد مو

خرما آهن بالایی دارد که موجب افزایش گردش خون در پوست سر شده و باعث تقویت و افزایش رشد مو می‌شود. سطح بالای آهن موجود در خرما می‌تواند کم خونی زنان باردار را درمان کند، عضلات رحم را تقویت کرده و باعث افزایش شیر مادر در دوران شیردهی می‌شود؛ همچنین خرما باعث افزایش هوش و تقویت حافظه جنین می‌شود. یک مطالعه نشان داده که خوردن خرما چهار هفته قبل از زایمان می‌تواند زایمان را آسان تر کند؛ همچنین بعد از بارداری، خوردن خرما می‌تواند به کاهش وزن و بازگشت به وزن ایده آل کمک کند.


خرما در درمان و تسکین بیماری‌های گوارشی، اختلالات روده‌ای، کم‌خونی، سرطان‌های ناحیه شکم، رفع یبوست و اسهال بسیار مناسب است. خرمای خشک چیزی حدود ۳۰۰ کالری در ۱۰۰ گرم را داراست. این میوه برای افرادی که می‌خواهند وزن خود را افزایش دهند، بسیار مفید است؛ ضمن اینکه حاوی موادی همچون کلسیم، فسفر، آهن، پتاسیم، منیزیم، منگنز و مس است.

مصرف روزانه ۱۰ عدد برای افرادی که دچار لاغری هستند توصیه می‌شود؛ همچنین مصرف خرما باعث می‌شود تا میل به پرخوری در فرد کاهش پیدا کند. خرما میوه‌ای شیرین و بسیار مقوی است و به جذب مواد غذایی در بدن کمک می‌کند، بر اساس تحقیقات انجمن سرطان آمریکا هر فرد در روز به ۲۰ تا ۳۵ گرم فیبر نیاز دارد که این مقدار مصرف برای سلامتی و مبارزه با انواع سرطان‌ها بسیار خوب است و به همین دلیل خوردن خرما می‌تواند همین میزان فیبر را برای بدن تامین کند.


در افراد دچار شب‌کوری، مصرف خرما بسیار موثر است. براساس بررسی‌ها در بین افراد مختلف دچار کمبود ویتامین A، مشخص شده مصرف خرما در افزایش میزان این ویتامین بسیار موثر است؛ ضمن اینکه خرما دارای ویتامین‌های گروه B، شامل B1، B2 و B3 بوده، همچنین فولات و ویتامین A نیز در خرما وجود دارد.


خرما برای سلامت و استحکام استخوان‌ها و از بین بردن آلرژی و کم‌خونی بسیار مفید است؛ ضمن اینکه به دلیل وجود قند طبیعی که شامل گلوکز، فروکتوز و ساکارز است، مصرف آن باعث تقویت انرژی بدن و بهبود سیستم عصبی و قلب می‌شود. مصرف خرما با شیر بسیار مفید است؛ به طوری‌که می‌توان خرما را در شیر خرد کرده و آن را مصرف کرد و یک ماده مغذی خوبی است که دارای کلسیم بالاست؛ ضمن اینکه می‌توان با پودر هل و عسل آن را طعم‌دار کرد.


مصرف خرما با چای نیز توصیه می‌شود: افرادی که دچار اسهال هستند می‌توانند خرمای رسیده مصرف کنند؛ چراکه خرما دارای پتاسیم بوده و وجود این ماده برای درمان این عارضه بسیار مفید است. افراد معمولی می‌توانند روزانه تا ۵ عدد خرما مصرف کنند، افراد دچار دیابت باید از خرمای زردرنگی به نام «زاهدی» استفاده کنند؛ البته به شرطی که چنین افرادی قند و شکر مصرف نکنند، می‌توانند روزانه تا ۵ عدد خرما نیز مصرف کنند. مصرف خرما در حالت ناشتا نیز مفید است، مصرف خرما در کودکان باید پس از یک سالگی مورد استفاده قرار گیرد؛ ضمن اینکه هنگامی که کودکان از خرما استفاده می‌کنند، باید پوست آن را مصرف نکند.


آشنایی با خواص و انواع خرما
آشنایی با خواص و انواع خرما
 


اهمیت مصرف خرما در قرآن و روایات

از درخت خرما در قرآن ۲۰ مرتبه در ۱۶ سوره و ۲۰ آیه با عناوینی چون: نخل، النخل، نخیل، النخیل، النخله، نخلا یاد شده است. خداوند در آیه ۱۹ سوره المؤمنون در خصوص این میوه می‌فرماید: «فَأَنْشَأْنا لَکُمْ بِهِ جَنَّاتٍ مِنْ نَخیلٍ وَ أَعْنابٍ لَکُمْ فیها فَواکِهُ کَثیرَةٌ وَ مِنْها تَأْکُلُونَ» خرما از نظر پزشکی بسیار با ارزش است و همانطور که اشاره شد دین مبین اسلام خرما را از جملۀ مهمترین میوه‌ها قرار داده است. امام صادق (ع) فرمودند: اگر غذایی پاکیزه تر از خرمای رطب بود، خداوند حضرت مریم (س) را به آن راهنمایی و به وی می‌خورانید.


حضرت علی (ع) فرمودند: خوردن خرما بر شما لازم است؛ چون که درماندگی و افسردگی را می‌برد و گرم می‌کند بدنی را که احساس سرما می‌کند و گرسنه را سیر کرده و در آن ۷۲ نوع شفاست. نخل یا درخت خرماگیاهی تک‌لپه‌ای،گرمسیری و جزو تیره نخل‌هاست که میوه‌اش یا همان خرما خوراکی و دارای هسته‌ای سخت، پوستی نازک و طعمی شیرین است. شکل خوشه‌ای بزرگ از شاخه آویزان می‌شود. ارتفاع نخل به ۱۰ تا ۲۰ متر یا بیشتر می‌رسد. این درخت حدود دویست سال عمر می‌کند و قسمت‌های مختلف آن مثل گرده، میوه، برگ، گل، دانه و صمغ منبع مهمی از ترکیبات موثر است.


فواید و مضرات انواع خرما

غذائیت زیاد و ایجاد توانمندی و افزایش قوای بدن و خون سازی، تنظیم فرآیند گوارشی بدن و حفظ عملکرد روده‌ها، تقویت بینایی، رفع یبوست، تقویت استخوان‌ها و مفاصل، کاهش آلرژی، تقویت و افزایش حرارت سیستم عصبی بدن، درمان ضعف قوای جنسی در سردمزاجان؛ از خواص مصرف خرماست. درمان اسهال، تنظیم رژیم غذایی به دلیل فیبر بالا، کاهش کلسترول بدن، بهبود وضعیت پوست و ناخن، مو و جلوگیری از پیری پوست و تعادل مایعات بدن از جمله فواید مصرف خرماست.


تمامی انواع خرما غلیظ هستند و در صورت مصرف بیش از حد ایجاد غلظت در بدن فرد می‌کنند و افزایش غلظت ایجاد بیماری پری و امتلا و به دنبال آن موجب بسیاری از بیماری‌ها مانند آسیب به کبد و طحال، افزایش فشارخون، خستگی، کوفتگی، دیابت و حتی عصبانیت و عدم تمرکز می‌شود. در اقلیمی که نخل رو است، مصرف خرما می‌تواند روزانه چندین عدد باشد اما توصیه نمی‌شود که در بقیه اقلیم‌ها بیش از یکی دو عدد خرما در روز میل شود.با توجه به اینکه خرما یکی از خشکباری است که در تمام فصول یافت می‌شود، ورزشکاران می‌توانند از این ماده به دلیل انرژی بسیار زیادی که دارد استفاده ‌کنند.


افزایش قوای بدن و خون سازی، تنظیم فرآیند گوارشی بدن و حفظ عملکرد روده‌ها، تقویت بینایی، رفع یبوست، تقویت استخوان‌ها و مفاصل، کاهش آلرژی، تقویت و افزایش حرارت سیستم عصبی بدن؛ از خواص مصرف خرماست. دلیل تأکید بر مصرف خرما توسط ورزشکاران این است که خرما انرژی تحلیل رفته بدن را برمی‌گرداند. خرما ویتامین‌‌هایی مانند C، B، A و E دارد و حاوی مقادیری املاح مدنی است.


خرمای خشک ۳۰۰ کالری انرژی، ۲ گرم پروتئین، ۶ دهم گرم چربی ، ۶۰ میلی‌گرم گوگرد، ۵۰ میلی گرم فسفر، ۶۵۰ میلی‌گرم پتاسیم، ۶۵ میلی گرم منیزیم، ۷۰ میلی‌گرم کلسیم، ۲ میلی‌گرم آهن و ۲.۲ میلی‌گرم نیاسین و مقدار کمی سدیم دارد. درصد گرم خرما ۱۲۵ کیلوکالری موجود است و این در حالی است که در هر صد گرم قند، ۴۰۰ کیلو انرژی موجود است و مقدار انرژی ناشی از خوردن خرما از قند ساده بسیار کمتر است.


با توجه به خواص غذایی مختلف خرما و اینکه به عنوان یک قند طبیعی محسوب می‌شود، ضرورت دارد همه خانواده‌ها این ماده غذایی مفید را در سبد غذایی روزانه خود قرار دهند و به ویژه دانش‌آموزان هنگام حضور در مدرسه از آن به عنوان یک ماده غذایی مناسب به جای استفاده از تنقلات؛ به ویژه کیک‌ها و بیسکویت‌ها استفاده کنند؛ چراکه قند موجود در خرما از مواد غذایی شیرین دیگر سریعتر جذب مغز شده و ماندگاری بیشتری دارد؛ در نتیجه فرآیند یادگیری و حافظه را تقویت می‌کند. در ادامه با برخی از شناخته شده‌ترین انواع خرما در جهان و ایران بیشتر آشنا می‌شویم.


خرمای عجوه

خرمای عجوه (Ajwa) از انواع نرم و خشک خرما و مزه‌ای بسیار شیرین دارد. این یکی از انواع شناخته شده خرما است که در مدینه در عربستان کشت می‌شود.


خرمای عجوه


خرمای امبرا

خرمای امبرا (Ambera) یکی از با کیفیت‌ترین و گران‌ترین انواع خرما است که در مدینه در کشور عربستان کشت می‌شود. این نوع خرما اندازه بزرگی دارد. خواص شفابخش و درمانی طبیعی این خرما آن را به یکی از خوراکی‌های پر مصرف در عربستان تبدیل کرده است.



خرمای برهی

خرمای برهی (Barhi) دارای عطر و طعمی قوی و رنگی زرد است. این از کوچکترین انواع خرما است و بافتی ترد دارد. این خرما از ماندگاری بالایی برخوردار است و اصالتا ریشه در کشور عراق دارد.



خرمای دیری

خرمای دیری (Dayri) عطر و طعمی قوی و شیرین و بافتی نرم دارد. این نوع خرما اندازه‌ای متوسط تا بزرگ دارد و از گوشتی نرم با پوستی به رنگ قهوه‌ای تیره یا سیاه برخوردار است.



خرمای دگلت نور

دگلت نور (Deglet Noor) نوعی نیمه خشک با عطر و طعمی شیرین و ملایم است و از مزه آن به عنوان مزه واقعی خرما نام می‌برند. دگلت نور از اندازه‌ای متوسط تا بزرگ برخوردار است و رنگ پوست آن زمانی که می‌رسد از کهربایی به قهوه‌ای تیره تغییر می‌کند. خرمای دگلت نور یکی از مهم‌ترین خرما‌های تجاری دنیا است و از محبوبیت بالایی در جوامع عربی برخوردار است. بافت این نوع خرما اندکی ترد است.



خرمای حلاوی

خرمای حلاوی (Halawy) بافتی نرم و لطیف و عطر و طعمی شیرین همانند عسل دارد. این نوع خرما پوستی به رنگ قهوه‌ای طلایی و اندازه‌ای کوچک تا متوسط دارد.



خرمای حیانی

خرمای حیانی (Hayani) بیشتر در مصر کشت می‌شود و دارای رنگ قرمز تیره یا سیاه است. این نوع خرما مزه‌ای ملایم و شیرین دارد.



خرمای ایتیما

خرمای ایتیما (Iteema) بومی الجزایر و از انواع بسیار شیرین این میوه است. این نوع خرما کهربایی کم رنگ است و از اندازه‌ای نسبتا بزرگ و شکلی مستطیلی برخوردار است.


خرمای خضراوی

خرمای خضراوی (Khadrawy) از انواع شیرین و نرم خرما است. این نوع خرما اندازه‌ای متوسط تا بزرگ دارد و در ابتدا نارنجی‌قهوه‌ای رنگ است و سپس به رنگ قهوه‌ای روشن در می‌آید. اصالت این نوع به کشور عراق باز می‌گردد.



خرمای خولا

خرمای خولا (Khola) دارای عطر طعم کاراملی و شیرین است. همچنین، این نوع زمانی که تازه است حالتی چسبنده داشته و در بسیاری از مناطق جهان همراه با قهوه عربی مصرف می‌شود. خرمای خولا پوستی شل و رنگی طلایی‌قهوه‌ای داشته دارد و بومی کشور عربستان است.



خرمای خضری

خرمای خضری (Khudri) نسبتا شیرین و دارای رنگ قهوه‌ای تیره است و پوست آن نسبتا چروک خورده است. این نوع خرما بافتی قابل جویدن دارد، اما خشک نیست.



خرمای مبروم

خرمای مبروم (Mabroom) نوعی خرما با کیفیت بالا است و مزه‌ای شیرین و دلچسب دارد. خرمای مبروم از انواع نرم و خشک است که عمدتا در عربستان کشت می‌شود. خرمای مبروم دارای پوستی تقریبا شفاف است و رنگ قهوه‌ای تیره دارد. این نوع دارای ظاهری چروک خورده است.



خرمای مکتوم

خرمای مکتوم (Maktoom) از اندازه‌ای نسبتا بزرگ برخوردار است و پوستی ضخیم به رنگ قهوه‌ای مایل به قرمز دارد. این نوع خرما مزه‌ای نسبتا شیرین و ملایم دارد. خرمای مکتوم از انواع نرم خرما است.



خرمای مجول

خرمای مجول (Medjool) یا مجهول دارای پوستی نرم و از مزه‌ای شیرین و غنی برخوردار است. بافت این نوع خرما اندکی فیبری است. خرمای مجول اندازه‌ای بزرگ تا بسیار بزرگ دارد و رنگ آن از کهربایی به قهوه‌ای مایل به قرمز در زمان رسیدن تغییر می‌کند. اصالت این خرما به مراکش باز می‌گردد.



خرمای مجراف

خرمای مجراف (Mejraf) در مناطقی مانند جنوب یمن بسیار محبوب است. این خرمای بزرگ دارای رنگ طلایی‌کهربایی و بسیار خوشمزه است. اصالت این نوع به الجزایر باز می‌گردد.


خرمای صفوی

خرمای صفوی (Safawi) به رنگ سیاه و از انواع نرم و نیمه خشک است. این نوع خرما بسیار شیرین و سرشار از ویتامین‌ها است. خرمای صفوی که در مدینه در عربستان کشت می‌شود به واسطه خواص شفابخش خود شناخته شده است. خرمای صفوی اندازه‌ای متوسط و شکلی مستطیلی دارد.



خرمای صقعی

خرمای صقعی (Saghai) در عربستان کشت می‌شود و از انواع نیمه خشک با بافتی ترد است. این نوع معمولا رنگ قهوه‌ای براق دارد، اما نوک آن‌ها به رنگ زرد روشن است. این نوع خرما شکلی چروک خورده دارد و اندازه آن متوسط تا بزرگ است.



خرمای سیدی

خرمای سیدی (Saidy) در کشور‌هایی مانند لیبی بسیار محبوب است و رنگ طلایی قهوه‌ای دارد. این نوع خرما در مناطق بسیار گرم رشد بهتری دارد. بافت این خرما در قسمت نوک نرم‌تر از انتهای آن است.



خرمای سکری

خرمای سکری (Sukkari) بافتی ترد دارد و بسیار شیرین است. این خرما به واسطه محتوای مواد مغذی خود پرطرفدار شناخته شده و بومی کشور عربستان است.



خرمای توری

خرمای توری (Thoory) مزه‌ای نسبتا شیرین و آجیلی دارد. این نوع خرما از بافتی خشک، مستحکم برخوردار است. این نوع اندازه‌ای متوسط تا بزرگ دارد و رنگ آن طلایی‌قهوه‌ای است. خرمای توری از انواع دیررس محسوب می‌شود.



خرمای عنبره

خرمای عنبره (Anbara) از انواع بسیار بزرگ خرما محسوب می‌شود که هسته‌ای کوچک و ظاهری گوشتی دارد. خرمای عنبره از انواع گران قیمت خرما، دارای مزه‌ای شیرین و به رنگ قهوه‌ای است. این نوع خرما بیشتر در مدینه در عربستان تولید می‌شود.



خرمای زاهدی

خرمای زاهدی (Zahidi) از انواع نیمه خشک و دارای عطر و طعمی شیرین است. این نوع خرما اندازه‌ای متوسط و پوستی نرم و براق دارد. پوست خرمای زاهدی قهوه‌ای روشن است و گوشت میوه آن زرد طلایی است. خرمای زاهدی بیضی شکل است.



خرمای پیارم

از جمله گران‌ترین انواع خرمای ایران است. خرمای پیارم از انواع نیمه خشک و دیررس است. عمده قند موجود در این نوع خرما فروکتوز است. خرمای پیارم بیشتر در استان هرمزگان کشت می‌شود.



خرمای گنتار

خرمای گنتار که به نام‌های قنطار یا قندی نیز شناخته می‌شود از انواع‌تر خرما با هسته‌ای کوچک است. این نوع از قابلیت نگهداری بالا برخوردار است و از ارقام مهم و صادارتی استان خوزستان محسوب می‌شود. خرمای گنتار بافتی نیمه خشک، ظاهری بیضی شکل و رنگی متمایل به قهوه‌ای دارد.



خرمای مضافتی

خرمای مضافتی یکی از خوشمزه‌ترین انواع خرما در جهان است و نوع مرغوب آن رنگی سیاه دارد.



خرمای استعمران

خرمای استعمران از نمونه‌های تولید شده در ایران و از انواع نیمه خشک خرما است. این محصول از محتوای قند بالایی برخوردار است و گزینه‌ای خوب برای ورزشکاران است.



خرمای شاهانی

خرمای شاهانی از انواع خرمای‌تر است و محصولی با کیفیت بالا محسوب می‌شود. این نوع بافتی نرم دارد و از آن برای تهیه انواع مختلف شیره خرما استفاده می‌شود. از دیگر نام‌های این خرما می‌توان به شاوانی، شونی و خورک اشاره کرد.



خرمای کبکاب

خرمای کبکاب در گروه خرما‌های نیمه خشک قرار دارد. پوست این نوع نسبت به انواع دیگر ضخیم‌تر است. این خرما بیشتر در بهبهان کشت می‌شود و شیره فراوانی دارد.



خرمای ربی

خرمای ربی از معروف‌ترین انواع خرمای تولیدی در استان سیستان و بلوچستان است. این نوع دارای میوه‌ای بزرگ و به رنگ‌های قرمز و متمایل به سیاه است. خرمای ربی پوستی براق، شفاف و نازک دارد. به واسطه رطوبت کم، خرمای ربی ماندگاری بالایی دارد. این خرما ظاهری چروک خورده و کشیده دارد.



خرمای آل مهتری

خرمای آل مهتری از انواع زودرس و ‌تر خرما است. میوه آن نسبتا کوچک و کشیده است و بومی استان هرمزگان است. این نوع رنگی زرد مایل به قهوه‌ای روشن دارد.



خرمای خاصویی

از انواع مرغوب خرما با قابلیت نگهداری بالا است. این خرما اندازه‌ای کوچک و ظاهری شبیه به بامیه دارد و بیشتر در استان خوزستان کشت می‌شود. این نوع خرما رنگ قهوه‌ای روشن دارد.



توانمندسازی با فناوری دیجیتال

اگر به دنبال توانمند سازی با فناوری دیجیتال برای راه‌اندازی یک کسب و کار آنلاین برای فروش اینترنتی محصولات و معرفی برند خود با متخصصین حرفه‌ای و کار بلد هستید، حتما به سامانه دایرکتوری و فروشگاه اینترنتی شُکا سری بزنید و از تجربیات بیش ازیک دهه این گروه مجرب  و متخصص استفاده کنید.


سامانه شکا با تجربه‌‌ای ارزشمند که درطی سالها تحقیق و ممارست در فضای کسب و کارهای اینترنتی کسب کرده است، اقدام به ایجاد سامانه دایرکتوری و فروشگاه اینترنتی به‌ منظور توانمند‌سازی تولید‌کنندگان ایرانی درزمینه فناوری‌های نوین دیجیتالی نموده و با توجه به اینکه اکثر کسب و کارها که اقدام به تاسیس وب سایت می‌کنند، ولی بعد از مدتی سایت را به‌ علتهای گوناگون رها کرده و ازادامه کار دلسرد می‌شوند و این فناوری مفید را رها می‌کنند و امکان دسترسی به فناوری‌های نوین دیجیتالی را از دست می‌دهند چرا که امروزه اینترنت بهترین بستر برای کسب در‌آمد است.


تحقق چشم انداز سامانه شُکا

امیدواریم با تلاش و کوشش مضاعف و با همدلی و وفاق تولید‌کنندگان و کاربران بتوانیم ضمن تحقق چشم انداز سامانه دایرکتوری و فروشگاه اینترنتی شکا در ایجاد یک سامانه جامع برای تولید‌کنندگان ایرانی با کمک فناوری‌های روز دنیا برای بهتر دیده شدن برند و محصولات ایرانی و نمایشگاه دائمی برای محصولات تولید‌کنندگان ایرانی  گام برداریم.


از کلیه تولید‌کنندگانی که در زمینه‌های محصولات غذایی ایرانی و سنتی فعال بوده و می‌توانند در ارائه محصولات خود از طریق سامانه اینترنتی و ارسال پستی بصورت مستقیم اقدام نمایند، به سامانه دایرکتوری و فروشگاه اینترنتی شکا مراجعه نموده و از شرایط ثبت نام در این سامانه اطلاعات لازم را دریافت نمایند

 

 

 حمایت از تولید‌ داخلی و معرفی محصولات ایرانی با نشان ایرانی یکی از مهم‌ترین راه‌های رونق تولید ملی است 

 فروشگاه اینترنتی شکا پل ارتباطی مطمئن تولید‌کننده و مصرف‌کننده ایرانی 

 روابط عمومی سایت جامع فروشگاهی شکا 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید:


        instagram  

با خبر شدن از جدیدترین محصولات با عضویت در خبرنامه

برای اطلاع از جشنواره تخفیفات شکا ، جدیدترین محصولات و طرح های ویژه فروش در خبرنامه فروشگاه شکا عضو شوید.

 حمایت از محصولات ایرانی
سال جهش تولید
هدف از تاسیس فروشگاه اینترنتی حذف واسطه ها و دلالان و کارکرد آن بصورت خدمات کاملا الکترنیکی در صنعت وب و فناوری دیجیتال و اطلاعات به تولیدکنندگان و کاربران و معرفی و فروش محصولات تولید‌کنندگان ایرانی است. ایجاد فرهنگ سازی و حمایت از تولید ملی در جهت یک حرکت جمعی ، اراده ملی و نهضتی همگانی از اهداف این مرکز می‌باشد. شعار ما هر جا قصد خرید داریم کالا و محصولات ایرانی را انتخاب کنیم .