شکا
Farsi | English | Russian | Arabic

سوهان یکی از مهم‌ترین سوغات شهر قم است و مورد استقبال بسیاری از گردشگران و زائران می‌باشد که قدمت پخت آن به زمان قاجار نسبت داده می‌شود...


سوهان نوعی شیرینی سنتی است که از پختن مخلوطی از آرد گندم، مالت گندم، شکر و روغن ساخته می‌شود و دارای بافت بسیار فشرده و رنگ قهوه‌ای روشن می‌باشد. سوهان یکی از بهترین شیرینی‌های سنتی ایران است که به ذائقه تمامی مردم دنیا نیز خوشایند است.


سوهان،شیرینی بی‌نظیر برای هر ذائقه
سوهان،شیرینی بی‌نظیر برای هر ذائقه 
 


تاریخچه سوهان

سوهان یکی از مهمترین سوغات خوشمزه و پرطرفدار استان‌ قم است و مورد استقبال بسیاری از گردشگران و زائران می‌باشد که قدمت پخت آن به‌زمان قاجار نسبت داده‌می‌شود. درحال‌حاضر مسافرانی که از شهرهای مختلف جهت زیارت حضرت معصومه(س) به‌قم می‌آیند، این محصول را خریداری می‌كنند و به‌ عنوان سوغات به‌ شهر خود می‌برند. اهالی قم نیز در جشن‌ها و مجالس با این شیرینی از مهمانان پذیرایی می‌کنند.


روش تهیه سوهان

در روش سنتی ابتدا آرد را داخل پاتیل‌های بزرگی می‌ریزند و آن را با شکر و روغن مخلوط می‌كنند و سپس جوانه گندم و زعفران را به‌آن می‌افزایند و خوب مخلوط می‌کنند تا به‌قوام آید. سپس مواد را داخل پاتیل‌های کوچکتر می‌ریزند تا مرحله‌دوم پخت سوهان نیز انجام‌شود که در این مرحله، نقش حرارت در پخت سوهان بسیار موثر است.


پس از اتمام مرحله دوم پخت، غنچه‌های سوهان گرفته می‌شود و به‌شکل‌های مختلف درمی‌آید. در تهیه برخی سوهان‌ها (ازجمله سوهان باقلوایی) از قالب (لوزی‌شکل) استفاده می‌شود. در روش پخت صنعتی، از نیروی دست و ماشین به‌طور همزمان استفاده می‌شود.


خواص سوهان

سوهان انرژی‌زا بوده و عمده خاصیت سوهان در جوانه‌گندم آن نهفته است. جوانه‌گندم در ترکیب سوهان سبب تردی آن می‌شود. جوانه‌گندم علاوه بر عناصر فسفر، کلسیم و منیزیم، سرشار از اسیدهای آمینه ضروری و حاوی ویتامین‌های گروه B ،C و E می‌باشد.


این شیرینی خوشمزه و سنتی، به سبب دارا بودن جوانه‌گندم، پروتئین فراوانی دارد و منبع فوق‌العاده‌ای از ویتامین‌ها و مواد معدنی به‌ویژه ویتامین‌های گروه B و E و آرام‌بخش اعصاب و روان است و از همه مهم‌تر جوانه‌گندم موجود در این محصول به دلیل داشتن قندهای طبیعی سبب ذخیره‌سازی انرژی در ماهیچه‌ها شده و باعث بهبود عملکرد عضلانی و بهبود دردهای ناشی از آن همچنین جلوگیری از خستگی و بی‌حالی می‌شود. برای تهیه سوهان، از کره یا روغن‌های گیاهی استفاده می‌شود.


افزودن چربی به‌سوهان، کالری آن را افزایش می‌دهد و برقابلیت جویدن، طعم، بو، مزه و مدت‌زمان ماندگاری محصول می‌افزاید. البته در میان چربی‌ها، کره طعمی چشمگیرتر دارد و هنگام پخت به‌همراه هل و شکر طعم تافی‌مانندی را به سوهان می‌دهد، اما فراموش نکنید که کره، کلسترول، تری‌گلیسیرید و همچنین وزن شما را افزایش می‌دهد.


شکر نیز در صنایع پخت سوهان به منظور شیرین کردن، بهبود رنگ و از همه مهم‌تر بعنوان نگه‌دارنده افزوده می‌شود و تخم‌مرغ هم به‌دلیل دارا بودن پروتئین، چربی و قسمت عمده‌ای از ویتامین‌ها،‌ ارزش غذایی محصول را افزایش داده و منجر به‌تردی و تازگی محصول می‌شود. باتوجه به اهمیت رنگ و طعم در سوهان استفاده از زعفران در این محصول سنتی ضروری به‌نظر می‌رسد. (مشاهده انواع سوهان)


انواع سوهان

انواع سوهان شامل گل‌نازک، لقمه‌ای، گزی وکادویی است که تفاوت آنها در شکل و نحوه قالب‌دادن می‌باشد. سوهان سنتی یا نوع ابتدایی آن به‌سوهان گل‌نازک معروف بوده است. امروزه تنوع جالبی از سوهان‌های خوشمزه در شهرهای مختلف مخصوصا در قم طبخ می‌شود که در نوع خود، جالب و بسیار دوست‌داشتنی به‌نظر می‌رسد.


سوهان عسلی، سوهان کنجدی، سوهان لقمه‌ای، سوهان تخته‌ای، سوهان بادامی، سوهان آجیلی، سوهان گزی، سوهان کره‌ای و دسر سوهان تنها بخشی از سوهان‌هایی است که در استان‌قم تهیه و بمصرف عموم می‌رسد. کمتر گردشگری است که پس از سفر به این شهر تاریخی و قدیمی، از این شیرینی بی‌نظیر برای سوغات دوستان و آشنایان خود، تهیه نکند.


سوهان،شیرینی بی‌نظیر برای هر ذائقه
سوهان،شیرینی بی‌نظیر برای هر ذائقه 
 


ترکیبات اصلی سوهان

ترکیبات اصلی سوهان شامل آرد مالت‌گندم (حداقل ۵/۲ درصد)، آرد گندم (مخصوص شیرینی و کیک) (حداکثر۳۱ درصد)، شکر (حداقل ۲۹ درصد) و روغن (حداقل ۳۴ درصد) و آب می‌باشد. روغن مورد استفاده در تهیه سوهان می‌تواند روغن‌نباتی، حیوانی و یا کره باشد.


مواد فرعی سوهان

مواد فرعی شامل مغزپسته و مغزبادام شیرین (حداقل ۸٪)، زعفران، هل و گلاب به‌ میزان مورد نیاز می‌باشد. همچنین استفاده از دارچین و یا سایر مواد معطر کننده طبیعی مجاز است. افزودن هر نوع رنگ مصنوعی به‌منظور ایجاد رنگ در سوهان مجاز نمی‌باشد.


ویژگی‌های سوهان

رنگ سوهان باید قهوه‌ای روشن و دارای عطر و طعم مخصوص به‌خود بوده و فاقد بوی تند ناشی از فساد و یا ماندگی باشد. سوهان مرغوب نباید به‌دندان بچسبد. هنگام عرضه، سوهان‌های داخل قوطی باید به صورت کامل بوده و بیش از یک‌قطعه آن خرد نشده باشد.


طعم سوهان نامرغوب به‌ گونه‌ای است که خریدار با چشیدن کمی از سوهان متوجه می‌شود که سوهان مرغوب نیست و کیفیت مواد اولیه آن پائین است، سوهان‌های نامرغوب طعم نامطلوبی داشته و تازه نیستند.

پسران حاج حسین سوهانی


شرایط بسته بندی سوهان

سوهان آماده شده باید ابتدا در بسته‌بندی‌های مناسب نظیر کاغذ مومی یا ورق‌های آلومینیومی و یا هر پوشش مناسب دیگر با اصول صحیح و بهداشتی بسته‌بندی شود و سپس در قوطی‌های فلزی استاندارد ۵۰۰ گرمی، ۷۵۰ گرمی، ۱ و ۱/۵ کیلوگرمی قرار گیرد. قطعات سوهان در قوطی باید توسط کاغذهای مومی از یکدیگر و همچنین از قوطی فلزی جدا گردند.


موارد نشانه‌گذاری بسته بندی سوهان

موارد زیر باید بر روی بسته‌بندی سوهان درج شده باشند:

۱- نام و نوع سوهان

۲- نام تجارتی

۳- نام و نشانی سازنده

۴- شماره مجوز وزارت بهداشت

۵- ریز مواد متشکله

۶- شرایط نگهداری

۷- تاریخ تولید و انقضاء مصرف

۸- وزن خالص


شکا یک فروشگاه دایرکتوری اینترنتی است که در زمینه‌‌های شیرینی‌های سنتی، چای ارگانیک، زعفران، عسل طبیعی و ارگانیک، فرآورده‌های کنجدی و خرمایی، محصولات گیاهی و بدون‌قند یا رژیمی ایرانی به صورت تخصصی در جهت خرید مستقیم کاربران فعالیت می‌کند و هدفش حمایت از تولید‌کنندگان و محصولات ایرانی همچنین آشنایی کاربران از تولیدات و محصولات ایرانی است.

 

 حمایت از تولید‌ داخلی و معرفی محصولات ایرانی با نشان ایرانی یکی از مهم‌ترین راه‌های رونق تولید ملی است 

 فروشگاه اینترنتی شکا پل ارتباطی مطمئن تولید‌کننده و مصرف‌کننده ایرانی 

 روابط عمومی سایت جامع فروشگاهی شکا 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید:


        instagram  

با خبر شدن از جدیدترین محصولات با عضویت در خبرنامه

برای اطلاع از جشنواره تخفیفات شکا ، جدیدترین محصولات و طرح های ویژه فروش در خبرنامه فروشگاه شکا عضو شوید.

 حمایت از محصولات ایرانی
سال رونق تولید
هدف از تاسیس فروشگاه اینترنتی حذف واسطه ها و دلالان و کارکرد آن بصورت خدمات کاملا الکترنیکی در صنعت وب و فناوری دیجیتال و اطلاعات به تولیدکنندگان و کاربران و معرفی و فروش محصولات تولید‌کنندگان ایرانی است. ایجاد فرهنگ سازی و حمایت از تولید ملی در جهت یک حرکت جمعی ، اراده ملی و نهضتی همگانی از اهداف این مرکز می‌باشد. شعار ما هر جا قصد خرید داریم کالا و محصولات ایرانی را انتخاب کنیم .